Hafta SonuManşet

Altın Koza’da ödül günü

0

20.si düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nde gün itibariyle ödül töreninin yapılacağı, kazanan filmler ve oyuncuların onure edileceği tören öncesi Yeşil Gazete olarak ödüle yakın gördüğüm filmleri ve oyuncuları sizlerle paylaşmak istedim…

En İyi Kadın Oyuncu :

Altın Koza Festivali’nde Kadın oyuncu kategorilerinde geçmiş yıllardakine benzer bir çekişme bu yılda söz konusu. Köksüz filmindeki başarılı oyunculuğu ile Ahu Türkpençe ve Hayatboyu filminde rol alan Defne Halman arasında kıyasıya bir çekişme olacağını düşünüyoruz. Kazanandan çok kaydedenin neden kazanmadığının konuşulacağı bir kategori..

Ahu Türkpençe / Defne Halman

 

En İyi Erkek Oyuncu :

Bu yılki Altın Koza Film Festivalinde sinemaseverlerle buluşan 3 farklı filmde rol alan senarist-oyuncu Ercan Kesal, Yozgat Blues filminde üstlendiği  şarkıcı karakteri ile sergilediği performansla Altın Koza heykelciğine göz kırpan bir isim olarak karşımıza çıkıyor..

Ercan Kesal / Yozgat Blues

 

“En İyi Film” Halk Jürisi

Festival izleyicilerin yarışma filmlerini izledikten sonra oylamaya katıldığı Halk Jürisi En İyi Film kategorisinde en güçlü adaylar gösterimlerinde izdiham oluşan Eve Dönüş Sarıkamış ve Çanakkale Yolun Sonu adlı yapımlar arasında geçeceğe benziyor.. Bu iki film dışında kazanacak film çok sürpriz olur

Eve Dönüş Sarıkamış /Çanakkale Yolun Sonu

 

Gelecek Vaat Eden Oyuncu

Altın Koza Festivaline özgü bu kategoride en güçlü aday Reha Erdem’in Jin adlı filminde kırmızı başlıklı Gerilla kızı ilk sinema deneyimi olmasına rağmen başarılı bir şekilde canlandırmış olan Deniz Hasgüler favori gösterilebilir.  Diğer bir aday da Köksüz filminde asi çocuğu canlandıran Savaş Başar’ın oyunculuğu övgüye değer. Jürinin bu kategoride değerlendireceği sürpriz isim ise Lal filminde yer alan genç oyuncu Ata Murat Kalan olabilir.

Deniz Hasgüler / Savaş Başar / Ata Murat Kalan

 

Yılmaz Güney En İyi Film Ödülü

Her yıl verilen Yılmaz Güney En İyi Film Ödülü için en güçlü aday Semir Aslanyürek’in 1974 Adana’sında Yılmaz Güney ile fotoğraf çektirme hayali kuran 2 genç çocuğun macerasını anlattığı Lal filmi diyebiliriz.

Lal/ Semir Aslanyürek

 

En İyi Yönetmen Ödülü

Altın Koza Festivalinde sonucu merakla beklenen ve jürinin karar vermekte zorlanacağı bu kategorinin favorileri arasında Deniz Akçay Katıksız(Köksüz), Reha Erdem (Jin), Uğur Yücel (Soğuk) arasında gibi. Ama En İyi Yönetmen Ödülünü farklı bir isminde kazanma ihtimali var.

 

En İyi Film (Siyad)

En iyi Film ödüllerinin fazla olduğu bu festivalde Sinema Yazarları Derneği En İyi Film Ödülü Köksüz, Jin ve Yozgat Blues arasında bir filmin bu ödülü kazanması muhtemel.

 

Diğer Ödüller ;

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:  Lale Başar / Köksüz

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu : Tansu Biçer / Yozgat Blues – Erkan Can / Lal

En İyi Görüntü Yönetmeni : Florent Herry /  Jin

 

Kazananın sinema Olması dileğiyle…

 

Not: Yeşil Gazete ekibi olarak yakından takip ettiğimiz Altın Koza Festivali sırasında kendi gözlemime ve izleyicilerin genel kanaatini dikkate alarak bu yazı ele alınmıştır..

Haber: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.