[Altın Koza Ulusal Yarışma Filmleri] YAĞMUR Kıyamet Çiçeği

21.Altın Koza Film Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak filmleri sizleri tanıtmaya başlıyoruz. Filmler hakkında bilgiler verirken, biraz daha merak edilen, konusu ile ilgi çeken yapımlara öncelik verdiğimi belirtmek isterim..

Bir AntiNükleer ve Kadın Filmi, YAĞMUR Kıyamet Çiçeği

Film aynı zamanda yakın zaman önce hayatını kanser hastalığından ötürü kaybeden Kazım Koyuncu'da merkezine almayı ihmal etmemiş
Film aynı zamanda yakın zaman önce hayatını kanser hastalığından ötürü kaybeden Kazım Koyuncu’da merkezine almayı ihmal etmemiş

Yönetmenliğini Onur Aydın’ın üstendiği YAĞMUR Kıyamet Çiçeği yapımı son dönemlerde Nükleer enerji ve Kadın sorunlarını ele alan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Film aynı zamanda yakın zaman önce hayatını kanser hastalığından ötürü kaybeden Kazım Koyuncu’yu da merkezine almayı ihmal etmemiş.

Filmin Künyesi;

Vizyon Tarihi 7 Kasım 2014
Yönetmen: Onur Aydın
Oyuncular: Ruhi Sarı, Altan Erkekli, Erkan Kolçak Köstendil
Tür Müzikal , Dram
Ülke Türkiye

Yapımcılığını Gülay Kuriş’in üstlendiği filmin yönetmeni ise Onur Aydın. ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ filminde; Kazım Koyuncu’nun hayatının yanı sıra Çernobil faciası, yabancı kadın ticaretinin doğuşu ve Trabzonspor’un 1995-1996 yılında bir golle şampiyonluğu kaçırması da konu ediliyor. Filmde; Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Köstengil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova ve Serap Aksoy gibi isimler rol alıyor

21.Altın Koza Film Festivalinde belgesel tarzında sayılabilecek bu yapımın sinemaseverler tarafından karıştırılmaması gerektiğini belirtmemiz gerekir.. Henüz Altın Koza Film Festivalinin programı yayınlanmadığı için filmin hangi gün ve seanslarda gösterileceği bilgisini şimdilik paylaşamıyoruz..

Bu yazı ilk olarak Yeşil Gazete ekibinden Muhittin Kurban tarafından açılan altinkoza2014.blogspot.com.tr/ de yayınlanmıştır

(Yeşil Gazete)

Muhittin Kurban
Muhittin Kurban

80’ler kuşağından olup 90’lı yılların sonuna doğru hızla yayılan internet kuşağına takılıp sanal alemde müzik-sinema-spor konuları hakkında amatör olarak yazılar yazmaya başladı. Başta Şebnem Ferah olmak üzere Demir Demirkan, Serdar Barçın gibi müzisyenlere ait web siteleri kurdu, yöneticiliği yaptı. Radikal H2O dergisi, BlueJean, Rolling Stone gibi dergilere konuk yazar olarak konser yazıları kaleme aldı.
Ekolektif.Org sitesinde Ekoloji konusu başta olmak üzere Kültür-Sanat konuları ve film eleştirileri yazıları yer aldı. Kısa bir süre Turnusol sitesine siyaset ve sol eksenli konularla ilgili yazılar yazdı.
Gezi direnişi sırasında Yeşil Gazete ekibine katıldı. Kültür-Sanat başta olmak üzere spor eksenli haberlerin yanı sıra Akdeniz Bölgesindeki Ekoloji Mücadelesi konusunda yazılar yazmaktadır.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR