Türkiye

Altan Tan: Bu fikir özgürlüğü değildir, demek ki belanızı arıyorsunuz

0
20130508.105023_anktan01_2133362Altan Tan, Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürlerine yer vermesinin fikir özgürlüğü olmadığını söyleyerek “Üç tane sahte naylon beyaz Türk beni alkışlayacak diye dinimden imanımdan vazgeçecek halim yok” dedi.
HDP milletvekili Altan Tan, bugün mecliste basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin soruları üzerine Charlie Hebdo saldırısı hakkında konuşan Tan, Hz. Muhammed’in ya da bir başka inancın kutsallarının karikatürünün çizilmesinin basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini savundu.

Tan, “Atatürk’ü diyelim ki sen sevmeye bilirsin, fikirlerini kabul etmeye bilirsin, yaptıklarını yanlış görebilirsin, bunları ifade edersin, bunlar ifade özgürlüğüdür. Ama hakaret etmeye kalkarsan, abuk subuk şekillerde tasvir edersen, onu seven, güvenen, inanan insanları rencide edersen, işte bu fikir özgürlüğü değildir” şeklinde konuştu.

Hz. Muhammed’in suretinin İslam’da yasak olduğuna değinen Tan, “Sırf sosyetik olacak, fikir özgürlüğü olacak, üç tane sahte naylon beyaz Türk beni alkışlayacak diye dinimden imanımdan vazgeçecek halim yok” dedi.

Tan, Hindistan’da da ineğe hakaret edilemeyeceğini söyledi. “Şimdi Hindistan’da bir toplumdasınız ve her gün kesilen inek resimleri yayınlıyorsunuz. Demek ki belanızı arıyorsunuz, yani eğer öyleyse” diyen Tan, sözlerini “Şimdi inek kutsal mıdır değil midir? Bana göre inek kutsal değil. Ama bir topluma göre o inek kutsal addediliyorsa, siz her inek gördüğünüzde elinize taş alıp atarsanız, her gün inekle ilgili olumsuz şeyler, hakaret edici, tahkir edici, küçümseyici bir yayın politikası izlerseniz işte buna hakaret diyoruz” şeklinde sürdürdü.

(Turnusol)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.