DünyaManşet

Almanya’daki kimya tesisinde patlama sonrası uyarı: Evden çıkmayın, camlarınızı kapatın

0
Fotoğraf: Mirko Wolf/dpa

Batı Almanya’daki bir kimya tesisinde meydana gelen büyük patlama ve akabinde çıkan yangında en az ikisi ağır olmak üzere birçok kişi yaralandı. Beş kişiden ise haber alınamıyor.

Almanya Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi‘nden (BBK) yapılan uyarıda atık bertaraf tesisindeki patlamadan sonra çevre sakinlerinin evlerinde kalmaları istendi.

Olay, Köln‘ün kuzeyindeki Leverkusen‘deki Chempark sahasında yer alan bir atık bertaraf tesisinde sabah 09.40 sıralarında meydana geldi. Chempark-Currenta operatörleri, patlamanın nedeninin henüz tespit edilemediğini açıkladı.

Evden çıkmama uyarısı

Currenta tarafından yapılan açıklamada birkaç çalışanın yaralandığı ve bunlardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Açıklamada “Şu anda tedavi görüyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Patlamanın ardından yakıt depolama alanında yangın çıktığı belirtilen açıklamada “Leverkusen sakinlerinden önlem olarak kapalı odalarda kalmaları, klimaları kapatmaları ve pencere ve kapıları kapalı tutmaları isteniyor” denildi.

The Local’ın aktardığına göre Köln kentindeki polisler meydana gelen büyük hasar nedeniyle Leverkusen bölgesindeki birkaç otoyolu trafiğe kapattıklarını duyurdu.

Pencereler sarsıldı

Mahalle sakinlerinden bazıları patlamanın her yerden duyulabildiğini söylerken bazıları da patlamanın şiddetiyle pencerelerinin sarsıldığını aktardı.

Almanya’nın en kalabalık Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Leverkusen, yaklaşık 163 bin kişiye ev sahipliği yapıyor. Köln’e yaklaşık 20 km uzaklıkta.

Aralarında Bayer, Evonik Industries ve Lanxess de dahil olmak üzere birçok tanınmış şirketin bulunduğu Leverkusen’in Bürrig semtindeki kimyasal tesisten yükselen dumanın birçok fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.