Avrupa'da Yeşil DalgaDünyaİklim KriziManşet

Almanya’da Yeşiller etkisi: Merkel’in kabinesi yeni iklim yasasını onayladı

0

Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in kabinesi Almanya Anayasa Mahkemesi’nin ülkenin iklim taahhütlerinin yeterli olmadığı ve hak ihlaline yol açtığına yönelik hükmünün ardından sunulan yeni iddialı iklim hedeflerini çarşamba günü onayladı.

Kabinenin taslak yasayı onaylama kararı 26 Eylül’de yapılacak ve anket sonuçlarına göre Yeşiller Partisi’nin aday gösterdiği Annelana Baerbock’un önde gözüktüğü federal seçimler öncesinde geldi.

Yasa taslağının onaylanması için mecliste görüşülmesi gerekiyor.

2045 yılında net sıfır emisyonu

Yeni yasayla birlikte ülkenin emisyonları 2030 yılına kadar 1990 seviyesine kıyasla yüzde 65 azaltılacak. Daha önceden yüzde 55 azaltım öngörülüyordu.

2050 olarak duyurulan net sıfır karbon emisyonuna ulaşma tarihi de beş yıl öne çekilerek 2045 olarak güncellendi.

Yeşiller Partisi’nin adayı Annelana Baerbock

‘Kömürden çıkış da belirtilmeli’

Çevre Bakanı Svenja Schulze yaptığı açıklamada “Bu yasa ile nesiller arasında daha fazla adalet yaratıyoruz, daha fazla güvenlik planlıyoruz ve iklimi ekonomiyi boğmadan, onu yeniden inşa edip modernleştirecek şekilde koruyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeşiller Milletvekili Oliver Krischer yaptığı paylaşımda “İklim koruma hedefleri önemlidir, ancak yenilenebilir enerjideki genişleme, 2030’da kömürün kullanımdan kaldırılması, CO2 fiyatlandırması gibi adımlar da çok önemlidir” ifadelerini kullandı

You may also like

Comments

Comments are closed.