EnerjiManşet

Almanya’da gördüğü Güneş Enerjisi Santrali’ni Gerze’deki köyüne de kurdu

0

Sinop Gerze Gürsökü köyünde yaşayan Kezban Karaman, Almanya’da yaşayan ailesini ziyarete gittiğinde dikkatini çeken ve çatılarda gördüğü güneş enerji santrallerinin kendi köyünde de olması için gerekli adımları attı.

78

Gerze Gündem Haber’de yeralan habere göre Karaman, 1 yıl önce Gerze Gürsökü köyündeki evinin bahçesine güneş enerji santralini yaptırmak için gerekli mercilere müracaatını yaparak çalışmalarına başladı. Zorunlu prosedürün bitmesiyle güneş enerji santrali 25 Temmuz 2016 Pazartesi günü Samsun TEDAŞ Bölge Müdürlüğü, Samsun YEDAŞ ve Sinop YEDAŞ yetkilileri tarafından incelenerek geçici kabulü yapıldı ve elektrik üretmeye başladı.

79

Kezban Karaman, yüklenici firma yetkilileri Murat Coşkun, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Murat Aksan, İnşaat Mühendisi Aykut Kökdemir ve Tekniker Mehmet Karpuz’a yetkililerin huzurunda teşekkür etti.

80

Firma yetkilisi Murat Coşkun hizmete giren güneş elektrik santralinin yaklaşık 26 bin liraya mal olduğunu şu an fiili olarak 3.6 KW elektrik ürettiğini ,sistemin 30 yıla kadar % 80 verim garantisi yaklaşık 60 – 70 yıl ömrü olup 7 yılda kendini amorti ettiği bilgisini verdi.

 

(Gerze Gündem Haber)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.