DünyaManşet

Almanya, dört radikal İslamcı’yı Türkiye’ye sınır dışı etti

0

Almanya, bu yıl tehlikeli olarak sınıflandırdığı 18 radikal İslamcı’yı sınır dışı ettiğini açıkladı. Bu kişilerden dördü de Türkiye’ye gönderildi.

Beş kişinin Rusya‘ya, ikisinin Bosna Hersek‘e; diğer yedi kişinin de Cezayir, Kuveyt, Pakistan, Somali, Tacikistan, Irak ve İran‘a sınır dışı edildiği kaydedildi.

Terör destekçisi beş kişi de ülkeden gönderildi

Sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Milletvekili Martin Hess‘in Almanya’da bulunan radikal İslamcılarla ilgili soru önergesini yanıtlayan Almanya Hükümeti, bu yıl ocak ayından aralık ortasına kadar tehlikeli olarak sınıflandırılan 18 radikal İslamcı’nın farklı ülkelere sınır dışı edildiğini, ayrıca terör destekçisi beş kişinin de Almanya’dan gönderildiğini açıkladı.

Alman güvenlik birimlerinin “tehlikeli” sınıflandırması, siyasi amaçlı terör saldırıları da dahil olmak üzere ağır şiddet suçları işleyenleri ya da işleme niyetinde olanları kapsıyor.

‘Sınır dışı işlemlerinde güçlükler yaşandı’

Hükümet, sınır dışı işlemleri sırasında koronavirüs salgınının yol açtığı seyahat kısıtlamalarıyla birlikte, ülkelerdeki siyasi durum nedeniyle de güçlükler yaşandığına işaret etti. Ayrıca, Taliban‘ın iktidarı ele geçirmesinin ardından Afganistan’a geri gönderilmelerin durdurulduğuna da dikkat çekildi.

Almanya hükümeti, daha önce bir soru önergesine verdiği yanıtta da, Almanya iç istihbarat kuruluşu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı‘nın İslamcı terör potansiyeli taşıyan 940 Almanya vatandaşı, 280 Suriye vatandaşı, 120 Türkiye vatandaşı, 90 Rusya vatandaşı ve 60 da Irak vatandaşının bulunduğunu tahmin ettiklerini belirtmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.