Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Almanya Basını: Hükümet, Türkiye’yi yüksek risk bölgesi listesine almaya hazırlanıyor

0

Almanya basınında yer alan haberlere göre Almanya, koronavirüs vakalarının tekrar artış gösterdiği Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail, Karadağ ve Vietnam’ı yüksek risk bölgesi listesine dahil etmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin yüksek risk bölgesi listesine ise salı akşamından itibaren dahil olması bekleniyor.

Karantina süresi 14 gün

Almanya’da salgın verilerini takip eden Robert Koch Enstitüsü‘ne göre, ülkeler “virüs varyantı bölgesi” ve “yüksek risk bölgesi” olmak üzere iki kategoriye ayrılıyor.

Bu iki kategoride yer alan ülkelerdeki kişilerin Almanya’ya gitmeleri durumunda, karantinaya girmeleri zorunlu tutuluyor. Ancak, 14 günlük karantina süresinden daha erken çıkmak isteyenlerin, ülkeye varışlarından en erken beş gün sonra PCR testi yaptırmaları ve negatif sonuç elde etmeleri gerekiyor.

İki kategoride de yer alan ülkelerden hava, kara veya deniz yoluyla Almanya’ya seyahat edeceklerden aşı belgesi ya da sonucu negatif koronavirüs testi veya iyileştiklerine dair belge isteniyor.

Türkiye’de salgınla ilgili son durum

12 Ağustos tarihi itibariyle Türkiye’de son 24 saatte 281 bin 535 koronavirüs testi yapıldı. 22 bin 261 kişinin testi pozitif çıkarken, salgın nedeniyle 138 kişi hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 15 bin 685 oldu.

Öte yandan, Türkiye’de birinci doz aşı olanların sayısı 43 milyon 319 bin 938, ikinci doz olanların sayısı 31 milyon 810 bin 55 ve üçüncü doz olanların sayısı ise 6 milyon 352 bin 13 olarak açıklandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.