ManşetSpor

Alman takımının bayrağı ‘haç var’ diye maça alınmamış

0

Başakşehir ile UEFA Avrupa Ligi kapsamında dün maça çıkan Borussia Mönchengladbach’ın sportif direktörü, polisin Alman taraftarının bayraklarını üzerinde haç var diye stadyuma almadığını söyledi; UEFA’ya şikayet edeceklerini bildirdi.

Alman ekibi Borussia Mönchengladbach’ın sportif direktörü Max Eberl, Başakşehir maçı öncesi İstanbul polisinin Alman taraftarların bayraklarını ‘üzerinde haç var diye’ stadyuma almadığını belirterek, bunu UEFA’ya şikayet edeceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda dün Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maç 1-1 sonuçlandı. 

Die Welt gazetesinin haberine göre, sportif direktör Eberl taraftarların yaşadıklarını ‘polis diktatörlüğü’ olarak nitelendirdi: 2019 yılında Avrupa’da polisin böyle diktatörlük yapabildiğini, stadyuma hangi bayrağın alınıp alınmayacağını söylediğini görmek beni inanılmaz üzüyor. Böyle bir kural yok. Şehir amblemimizde Hristiyanlıkla ilgili bir sembol olduğu için taraftarlarımızın stadyuma alınmak istenmemesini kınıyorum.”

Taraftarların başından geçenlerin aktarıldığı haberde “Alman taraftarların maç günü en başından itibaren polis tarafından taciz edildiği, kimsenin izlemediği bir maçta taraftarların maçın ilk düdüğünden yirmi dakika öncesine kadar stadyuma alınmadığını, iki taraftarın ise geçici olarak polise vurdukları iddiasıyla gözaltına alındığını – fakat video kayıtlarının bunun aksini gösterdiği” aktarıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.