Ekolojiİklim KriziManşet

Alman iklim aktivistleri taktik değiştiriyor

0

Almanya‘nın iklim aktivizmi grubu Last Generation’un (Son Nesil) üyeleri bundan böyle iklim protestoları sırasında kendilerini sokaklara yapıştırmayacak. 

Grup, “barışçıl sürtüşme” yaratmak amacıyla trafiği engelleme ve kalabalık şehirlerde kaos yaratmak amacıyla kullanılan yöntemin, bir çok kişinin eleştirisine uğraması yüzünden böyle bir karar aldığını açıkladı. Grubun taktiklerini Almanya Şansöylesi Olaf Shaolz da “tamamen çılgınlık” olarak nitelendirmişti.

Pazartesi günü yapılan açıklamada, bu yaklaşımın artık terk edileceği ve “itaatsiz toplantılar” olarak adlandırılan eylem modeline geçileceği belirtildi. Aktivist grup,  son iki yılda Berlin’de ve diğer şehirlerde sık sık yolları kapatmıştı. 

Polis memurları, Berlin, Almanya'daki bir iklim protestosu sırasında bir iklim aktivistinin yapıştırılmış elini yoldan çekiyor, 28 Eylül 2023.

Son Nesil’den yapılan açıklamada, son iki yılda göstericilerin sayısının büyük oranda arttığını belirtilerek “Bundan sonra farklı bir biçimde protesto yapacağız. Küçük gruplara ayrılıp yolları kapatmak yerine çok sayıda insanla sivil itaatsizlik eylemleri yapmaya odaklanacağız” denildi.

‣Almanya’da iklim aktivistleri iki havalimanındaki pistleri kapattı
‣Almanya’da iklim aktivistlerine yönelik suç örgütü soruşturması: 15 hanede arama yapıldı
‣Münih’te iklim protestolarına yasak, aktivistlerden ‘yapıştırıcı banyosu’ yanıtı
‣Alman iklim aktivistlerinden ‘düşük hız limiti ve sübvansiyonlar’ için yol kesme eylemi

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.