EnerjiGünün ManşetiManşet

‘Aliağa’daki İzdemir Kömürlü Termik Santrali’ne dur demek için BİMER’den itiraz edin!’

0
İzdemir Termik Santralı ve Sabriye Teyze, Kerem Yücel / CAN Europe

İzdemir Kömürlü Termik Santralinin ÇED olumlu kararı mahkeme tarafından iptal edildiğine dair mutlu haberi 17 Şubat tarihli haberimizde sizlerle paylaşmıştık.

İzdemir Kömürlü Termik santralini işleten şirket yeni bir Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattı, İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı ise 6 Mart’ta gerçekleşti. Toplantıda itirazlar dillendirildi. Fakat İDK’den geçen karar, 10 günlük askı süresinde halkın görüşüne açıldı.

İzdemir Termik Santrali ve Sabriye Teyze, Kerem Yücel / CAN Europe

Tam da bu noktada Aliağa’nın desteğimize ihtiyacı var. Şimdi bu duruma itirazlarımızı iletme vakti. Çok vaktimiz kalmadı. 16 Mart yani yarın askı süresinin son günü.

Eğer İzmir Valliliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne elden iletebiliyorsanız lütfen aşağıdaki dilekçenin çıktısını alarak iletin. Eğer İzmir’de değilseniz, BİMER üzerinden itirazlarımızı iletmek mümkün.

350 Türkiye, nasıl itiraz edebileceğinize dair yöntemleri sıraladı.

Eğer İzmir Valliliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne elden iletebiliyorsanız lütfen aşağıdaki dilekçenin çıktısını alarak iletin. Eğer İzmir’de değilseniz, BİMER üzerinden itirazlarımızı iletmek mümkün.

BİMER’DEN İTİRAZIMI NASIL İLETİRİM?

1- bimer.gov.tr ye giridiğinizde “Başvuru Yap” ekranı üzerinden itirazınızı iletebilirsiniz.

2-Bu ekran üzerinden itirazını iletmek için yapmanız gereken ise şuı: İster e-devlet şifrenizle, ister onay kodu ile girdikten sonra Yeni başvuru seçeneğinden Görüş ve Öneri’yi tıklayın.

Fakat ben bununla yetinmek istemiyorum, bu çağrıyı sosyal medya hesaplarımdan da duyurmak istiyorum diyor iseniz Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif ‘in de bu konuda size önerecekleri var.

Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif’in çağrısını da aynen paylaşıyoruz:

“Dostlar,

17 Şubat’da size verdiğimiz haberi hatırlarsanız, faaliyetteki İzdemir Kömürlü Termik santralının ÇED olumlu kararının mahkeme tarafından iptal edildiğini coşkuyla duyurduk. 30 yıldır devam eden haklı mücadelemiz mahkeme kararı ile tescillendi. Kyme Antik Kenti’nin öneminin altı bir defa da mahkeme tarafından çizildi. Aliağa’da planlanan kömürlü termik santralların üstü bir bir çizilirken, faaliyettekine itirazlarımız da kabul edildi.

Şimdi size tekrar bu konu ile ilgili yazmamızın nedeni var. Harekete bir kere daha azimle geçerken yardımınıza ihtiyacımız var: Şirket, yeni bir Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlattı, İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı ise 6 Mart’ta gerçekleşti. Toplantıda itirazlarımızı dile getirdik, fakat İDK’dan geçen karar, 10 günlük askı süresinde halkın görüşüne açıldı.

Şimdi itirazlarımızı iletme vakti. Üstelik sadece 3 günümüz var. Lütfen bir an önce itirazınızı yapın ve çevrenizi de yapması için teşvik edin.

Biz vazgeçmedik, yılmadık, devam ediyoruz. Haklı davamızda sürece itirazımızı ne kadar çok kişi iletirsek, açacağımız davada elimiz o kadar güçlü olacaktır. Kömürlü termik santralların gazabına tek başımıza uğramadığımızın, kirlenen havamızın, ısınan ve doğal felaketleri olağanlaştıran iklimimizin farkındayız. Aslında bir avuç değil, binlerce olduğumuzun da farkındayız.

Zaferlerimizi coşkuyla paylaştığımız sizlerden bu defa mücadelenin bu en can alıcı noktasında destek bekliyoruz. Bir kere daha omuz omuza duralım: Dilekçenizi BİMER’e iletin. Sağlığımız, iklimimiz, geleceğimiz kömüre kurban edilemez. 

Bimer’den itiraz iletmek çok kolay. Üstelik yaklaşık 2 dakika sürüyor.

İlk defa yapacaksanız, detayları için tıklayın.

Arkadaşlarınızı Facebook’tan eyleme çağırmak için tıklayın.

Arkadaşlarınızı Twitter’den eyleme çağırmak için tıklayın

Sevgi ve dayanışmayla,

Fosil Yakıt Karşıtı İnisiyatif adına Bahadır

 

(Yeşil Gazete, 350 Türkiye, Fosil Yakıt Karşıtı İnsiyatif)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.