LGBTİ+Manşet

Albay baba polis korumasındaki eşcinsel oğlunu kaçırdı

0
Kaçırılan gencin partneri polis merkezinde ifade verdi

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Ankara’da partneri ile birlikte yaşayan U.G.S, albay olduğu belirtilen babası ve polis olduğu belirtilen amcası tarafından evi basılarak silah zoru ile kaçırıldı.

Kaçırılan gencin partneri polis merkezinde ifade verdi

Daha önce de babasının şiddetine maruz kalan U.G.S’nin 3 Ocak’ta polise başvurarak koruma talep ettiği öğrenildi. Aile Mahkemesi tarafından kendisine çağrılı koruma verilen U.G.S’nin önceden polisi uyarmasına rağmen babası ile amcasının evi basıp kendisine kaçırması ile ilgili bir işlem yapılmadığı iddia ediliyor.

20 yaşındaki U.G.S’nin partneri R.K. ile bür süredir Ankara’da birlikte yaşadığı ifade edilen haberde, eşscinsel olduğunu saklayan U.G.S’nin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli olup kısa bir süre önce emeklilik dilekçesi veren albay babası tarafından durumunun farkedilmesi üzerine silahla tehdit edilmiş olduğu da belirtildi.

R.K.’nin Dikmen Polis Merkezi’nde alınan ifadesine göre yaklaşık sekiz kişi apartman kapısını zorla açarak iki sevgiliyi yere yatırıp tekme ve yumruklarla vurdu. Baba S.S. ve amca silah çıkarıp R.K.’nın kalbine ve kafasına doğrulttu. U.G.S. apartmandan karga tulumba çıkarılıp bir araca bindirilirken baba S.S. de R.K.’ye “U.’yu öldüreceğim, sebebi sen olacaksın. Seni de aileni de yok edeceğim” dedi.

R.K.’nin avukatı Ahmet Toköz, Dikmen Polis Merkezi’nin U.G.S.’yi korumadığı gibi kurtarmak adına hiçbir çaba göstermediğini de öne sürerek, “U.G.S.’nin yaşam hakkı tehlikeye düşmüşken etkin soruşturma yürütülmemesinin sebebini, mağdurun eşcinsel olması ve faillerin asker ve emniyete yakın kişilerden oluşması olarak değerlendiriyoruz. U.’nun bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz” dedi.

(Radikal)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.