Ekolojik YaşamManşet

Alakır’dan güzel haber: 72.4 hektarlık bölge için de kesin korunacak hassas alan ilanı

0

Alakır Vadisi’ndeki 72.4 hektar (724.000 m2) alanı kaplayan bölge “Kesin Korunacak Hassas Alan” (Birincil) olarak Bakanlar Kurulu tarafından tescillenerek yürürlüğe girdi. Bu karar sonucunda vadideki 929.7 hektarlık (9.297.000 m2) bir alan koruma altına alınmış oldu.

Bakanlar Kurulu tarafından tescillenen karar Alakır Nehri Kardeşliği’nin sosyal medya hesabından “Müjde Canlar” başlığı ile duyuruldu.

Alakır Nehri Kardeşliği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Müjde canlar!

Alakır Vadisi’nin yaşam kaynaklarındaki 72.4 hektar (724.000 m2) bölge “Kesin Korunacak Hassas Alan” (Birincil) olarak Bakanlar Kurulu tarafından tescillenerek yürürlüğe girdi!

Emeği, sevgisi, düşüncesi, duası geçen tüm can dostlarına, yaşam mücadelesi veren canlılar adına sonsuz şükran.
Çok can kurtuldu çok!
Milyonlarcası!

Birlik ve beraberlik içinde, sabırla, barışla, dayanışma içinde 7 yıldır verilen bu koruma mücadelesinin en önemli sonucu bu.
Şimdi denetim dönemi başlıyor. Bu kazanımla birlikte daha sıkı bir denetim yapıp daha iyi koruyabileceğiz canları.

Bu alanda yapılmak istenilen iki adet HES projesi hukuki ve barışçıl mücadele sonucunda çivi bile çakılamadan durdurulmuş ve geçenlerde de lisansları EPDK tarafından iptal edilmişti.

Alakır Vadisi’nde geçen aylarda da 832.2 hektarlık (8.322.000 m2) “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” (İkincil) ile 25.1 hektarlık (251.000 m2) “Sürdürülebilir ve Kontrollü Kullanım Alanı” (Üçüncül) bakan tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti.

0 m2 koruma statüsüne sahip Alakır Vadisinde böylelikle toplamda 929.7 hektarlık (9.297.000 m2) bir alan koruma altına alınmış oldu!

Alakırın can dostu tüm kardeşlerine selam olsun 

Antalya Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yayınlanan tescil ilanına bu link üzerinden erişim mümkün”

Alakır Nehri Kardeşliği”

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.