Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Alakır’dan destek çağrısı: Hayrat Bir Şey!

0

Alakır’dan destek çağrısı var. Alakır’da yaşam mücadelesini sürdüren Birhan ve Tuğba’ya yönelik saldırıların şiddetini giderek artırması üzerine Alakır Nehri Kardeşliği destek çağrısında bulundu.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Alakır Vadisi’nde yaşayan Birhan Erkutlu ve Tuğba Günal’ın bölgede faaliyet gösteren HES şirketlerinin vadiyi ve nehri yok etmesine müsaade etmeyerek her suistimali sosyal medya ağları üzerinden kamuoyu ile paylaşması üzerine kendilerine yönelik yapılan tacizlerde son nokta sularının kesilmesi oldu.

Bir süredir Birhan ve Tuğba’nın yaşam alanlarına yönelik silahlı taciz atışlarına dair habere gazetemizde de yer vermiştik.

Uluslararası Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali sırasında konuya dair kendisi ile konuşma imkanı bulduğumuz İnci Bilgiç, tacizlerin yaşam alanlarının içine doğru taşındığını, bu durumun da Alakır Nehri Kardeşlerinin çiftin hayati tehlike altında olduğuna dair endişelerini giderek yükselttiğini belirtti.

Alakır Nehri Kardeşlerinden İnci Bilgiç ile Bozcaada’da konuştuk

İnci sözlerini şu şekilde sürdürdü,

“Tuğba ile Birhan’ın yaşam alanının yanındaki arazi satın alınmıştı. Son olarak onların içme ve kullanım suyunun geldiği diğer yandaki arazi de satın alındı. Arkadaşlarımın bana aktardığına göre araziyi satın alan kişi Metamar/Dedegöl Enerji şirketine ait HES’lerin şantiye şefi Ali Süzen.

Tuğba ve Birhan şu an susuz kaldılar. çünkü Ali Süzen “hayrat yapma” bahanesi ile bu suyu borulara hapsetti. Oysa ki burası köyden çok uzak ve bu su sadece arkadaşlarım tarafından kullanılıyordu. Yoldan geçen de pek kimse yok, çünkü burası HESlere ve madene giden yol, buradaki tek yaşam alanı Tuğba ile Birhan’ınki. O suya ihtiyacı olanlar onlar. ”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından duruma dikkat çekmek için sosyal medyada 12 Ekim Perşembe’den itibaren her akşam 20:00 – 22:00 arasında #hayratbirşey etiketi ile paylaşım yapılıyor.

Alakır Nehri Kardeşleri tüm yaşam savunucularını Tuğba ile Birhan’ın yalnız olmadıklarını göstermek için destek vermeye çağırıyorlar.

İnci Bilgiç sözlerini, “Destek vermek isteyenler Alakır Nehri Kardeşliği sosyal medya sayfalarına özel mesaj atmak yerine kendi hesapları, grupları, sayfaları üzerinden kamuoyuna açık şekilde paylaşım yapabilirler. Hazırladıkları kısa videoları ve destek mesajlarını #hayratbirşey etiketi ile görünür bir şekilde paylaşabilirler.” diyerek noktaladı.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.