Türkiye

Aladağ yangını davasında 16 sanığa 15 yıl hapis istemi

0

Aladağ’daki yurt yangınıyla ilgili davada 16 kişiye 3 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Hiç tutuklu sanığı kalmayan davanın duruşmasında, aileler tekrar tutuklama talep etti.

Adana’nın Aladağ ilçesinde, yurt yangını davasının son duruşmasında, 7 sanığın 2 yıldan 15 yıla kadar, 9 sanığın 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması, 2 sanığın ise beraati istendi.

29 Kasım 2016’da 10’u öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda öğrencinin yaralandığı yangınla ilgili davada en son geçtiğimiz Temmuz ayında, tutuklu son iki sanık; yurt müdürü Cuma Ali Genç ve dernek başkanı İsmail Uğur’un da tahliye edilmesiyle tutuklu sanık kalmamıştı.

Bugün görülen son duruşmada, Cumhuriyet savcısı, dernek başkanı ve yöneticileri ile yurt müdürünün, “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Savcı, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 5 kişinin ve dönemin 4 itfaiye erinin ”ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, 2 kişinin ise beraatine karar verilmesini istedi.

Yangında hayatını kaybeden çocukların aileleri ise, davada hiç tutuklu kişi kalmamasına gösterdikleri tepkiyi sürdürdü; tahliye edilen kişilerin tekrar tutuklanmasını talep eti.

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.