ManşetDoğa MücadelesiYerel

Akyaka İmar Planı Revizyonu’nun iptali için açılan davada mahkeme, Bakanlık’tan savunma istedi

0

Muğla‘nın Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yer alan Akyaka‘ya yönelik hazırlanan İmar Planı Revizyonu‘nun iptal edilmesi için Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Gökova Meclisi‘nden Serdar Denktaş‘ın açtığı yürütmeyi durdurma davasında mahkeme ara verdi.

Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi, davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘ndan savunma istedi ve savunma için 30 gün süre verdi. Süre bitimindeyse yürütmeyi durdurma talebi karara bağlanacak. Mahkemenin kararı yeni yılın ilk günlerinde vermesi bekleniyor.

Davaya katılım artıyor

Akyaka’nın Sesi’nde paylaşılan bilgilere göre ara kararın verilmesinin ardından Muğla Barosu, Gökova Ekolojik Yaşam Derneği ve Akdeniz Yeşilleri Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve Muğlalı yurttaşlar davaya müdahil olmak için harekete geçti.

Bunun yanı sıra Muğla Barosu bağımsız bir dava da açmaya hazırlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Mimarlar Odası ve Muğla Şehir Plancılar Odası ise dava açmak için idari sürecin bitimini bekliyor.

Açılan davanın gönüllü olarak avukatlığını üstlenen  Avukat Güzin Altıniş Kurt ve Ümit Kurt, müdahil olmak isteyen kişi ve kurumların bağımsız olarak İdare Mahkemesine dilekçelerini verilebileceği gibi vekalet verilmesi durumunda yargı masrafların ödenmesi koşulu ile avukatlık ücreti talep etmeden kendileri tarafından da yerine getirilebileceğini bildirdiler.

Ne olmuştu?

14 Eylül tarihinde askıya çıkarılan Akyaka planı büyük tepkiyle karşılanmış, plan revizyonunun koruma amaçlı değil, rant amaçlı olduğu gerekçesiyle iptali için girişimde bulunulmuştu.

Plan revizyonunun askı süresi boyunca da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne binlerce itiraz dilekçesi verilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.