ManşetTürkiye

Aktivistler Mısır Konsolosluğu kapısında Mısır halkıylaydı

0
Mısır konsolosluğu önünde eylemciler
Eylemciler Mısır Konsolosluğu önünde Mısır halkıyla dayanışma içindeydi

Kahire sokaklarında 2 milyon Mısırlı’nın kaderlerini ellerine almış ve diktatörlerini devirmeye çabaladığı Salı akşam saatlerinde, İstanbul’da da onlarca aktivist göstericilerle dayanışma amacıyla Mısır Arap Cumhuriyeti’nin Levent’te bulunan konsolosluk binasının önündeydiler. Aktivistler Mısır halkının Hüsnü Mübarek’e Cuma gününe kadar mühlet verdiğini hatırlatarak, konsolostan Cuma gününe kadar Mübarek’i yönetimi terk etmeye ikna etmesi için çağrıda bulundular.

Mısır halkının tüm dünyayı dayanışma eylemleri yapmaya çağrısı üzerine Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) tarafından organize edilen protesto ve basın açıklamasına ayni zamanda Yeşiller Partisi’nden de çok sayıda aktivist destek verdi. Akşam 19:00’da 4. Levent metro durağı önünde buluşan eylemciler buradan Mısır konsolosluğuna yürüdü. Yürüyüş boyunca “Mısır halkı yalnız değildir”, “Diktatör Mübarek devrilecek”, “Öz-öz-özgürlük”, “Dün Tunus’ta, Bugün Mısır’da, yaşasın devrim, ayaklanma”, “Milyonlar aç, milyonlar işsiz, yaşasın küresel direnişimiz ve “İntifada kazanacak” sloganları atıldı.

Mısır konsolosluğu önünde eylemciler

Eylemciler Mısır Konsolosluğu önünde Mısır halkıyla dayanışma içindeydi

Mısır’ın İstanbul konsolosluğu önüne gelen kortej sokağın girişinde polis tarafından kurulan barikatın önünde bir basın açıklaması yaptı. Mübarek’i protesto etmek için ses çıkarıp sloganlarına devam eden grup adına DSİP Genel Sekteri Özden Dönmez basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin de kısa bir destek hitabında bulundu.

Dönmez, konuşmasında ana akım medya ne kadar ihmal etse de bölgedeki ezici statükonun gözlerimiz önünde halklar tarafından parçalanıyor olduğunu söyledi. Dönmez “Mısır’ın yoksulları yalnızca ekmek için değil söz haklarını geri almak için kadın erkek bir arada tarihi yazıyor… Mübarek ve destekçileri 30 yıl sonra ilk kez bu kadar korkuyor. Korkmakta haklılar: İsrail’in Filistin’deki vahşi işgalini devam ettirebilmesi, bölgede Amerikan çıkarlarının korunması hep Hüsnü Mübarek’in korku rejimine bağlı” diye devam etti.

Ümit Şahin

Yeşiller'den Ümit Şahin de konuştu

Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin ise yaptığı dayanışma konuşmasında Tunus’ta başlayan özgürlük dalgası ve devamında Mısır’da baskıcı Mübarek diktatörlüğüne karşı gelişen halk hareketinin bütün bölge için bir ümit doğurduğunu ifade etti. “Şu anda Kahire’de Tahrir meydanında 2 milyon kişi özgürlükleri için ve devrim için toplanmış bulunuyor. Yeşiller olarak biz de özgürlüğün, demokrasinin ve halkların iradelerini ellerine almasının yanında, diktatörlüklerin karşısındayız. Bütün diktatörlükler gibi 30 yıldır süren Mübarek diktatörlüğünün de karşısındayız. Mısır sokaklarında bu baskı rejimine karşı ayaklanmış olan erkek ve kadın, her kesim ve gruptan insanı ve göstericileri selamlıyoruz” dedi.

Grup basın açıklaması ve konuşmaların ardından Mübarek’e verilen mühletin sonunda geri gelmek üzere dağıldı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.