Aktivist Daryl Hannah tutuklandı

ABD’li ünlü sinema oyuncusu Daryl Hannah, Kanada’dan çıkartılacak zift petrolünü (tar sands oil) ABD’nin güneyine  taşıyacak Key Stone XL boru hattının inşaatını protesto ettiği için kendisi ile birlikte protesto eylemine katılan bir kadın ile birlikte tutuklandı.

Daha önce bu tür aktivist eylemleri ile pekçok defa gözaltına alnmış olan Hannah’ın Winnsboro kentinde yaşayan 78 yaşındaki toprak sahibi Eleanor Fairchild ile birlikte bir protesto gösterisi düzenlediği açıklandı. Botu hattı inşaatının Hannah ile birlikte gözaltına alınan Eleanor Fairchild’ın arazisinin de içinden geçeceği belirtildi.

TransCanada şirketi tarafından Kanada’dan Körfez kıyılarına ham petrol taşımak amacıyla inşa edilecek boru hattı inşaatı için Fairchild’ın arazisinin bir kısmına el konulmuştu.

Daryl Hannah’ın avukatı Paul Bassis konu ile ilgili yaptığı açıklamada müvekkilinin kırsal bölgede yaşayan büyük bir büyükanne ile birlikte tutuklandığı bilgisini iletti.

Oyunculuk kariyerine 1978 yılında Brian De Palma’nın “The Fury” adlı korku filmiyle başlayan Hannah, Quentin Tarantino’nun “Kill Bill” serisi dahil birçok filmde rol almıştı. Hannah, 2011 yılında da Washington’daki Keystone XL boru hattı için yapılan protesto gösterileri sırasında tutuklanmıştı.

(Yeşil Gazete, Guardian)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

Yerel örgütler ‘nefes alan Türkiye’ için kömürden adil çıkış istiyor

16 yerel iklim ve çevre örgütü, COP29'a kalabalık bir heyetle katılan Türkiye'den kömürden adil bir çıkış takvimini açıklamasını talep etti.

Aktivistler ‘nükleer genişlemeye’ karşı uluslararası ortak yanıt için buluşuyor

Nükleersiz Asya Platformu bileşenleri, iklim değişikliğine bir yanıt olarak nükleer enerjinin öne çıkarılmasına karşı uluslararası bir webinarda buluşacak.

Karaburun Koruma Alanı’nda tarım alanları üzerine bir GES girişimi daha

İzmir Karaburun'da tarım alanları ve meraların, kentsel ve doğal sit alanlarının üzerine yapılmak istenen GES için yeni bir süreç başlatıldı. Bölge halkı ve çevre örgütleri tepkili.

Almanya’da rekor rüzgar ve güneş enerjisi, fosil yakıtları geride bıraktı

Almanya, 2023'ün aynı döneminde yüzde 40 olan elektriğinin yüzde 45'ini 2024'ün ilk dokuz ayında güneş ve rüzgardan elde ederek rekor kırdı.

EN ÇOK OKUNANLAR