KadınManşetTürkiye

Akşener: İlk işimiz İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamak olacak

0

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında “Yetkiyi aldığımızda daha çayım masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin biçimde uygulanır olacak” dedi.

Türkiye’de kadın olmanın zor olduğu günlerden geçildiğine dikkat çeken Akşener şunları söyledi: “Bugün bir kadının istediği saatte istediği yerde bulunması zor. Bugün bir kadının istediği işi yapması zor. Bugün bir kadının istemediği bir kişiyle evlenmemesi zor. Bugün maalesef bir kadının hayatta kalması bile zor. Ülkemizde her gün başak bir kadın bu zorluklarla mücadele ederken hayatını kaybediyor. Şebnem kızımızı kurban verdik. Gencecik bir çiçeğimiz daha soldu. Hepimizin başı sağ olsun. Maalesef her cinayette benzer gelişmeleri sonuçlarını görüyoruz. Kadın ayrılmak istediğinde, hayır dediğinde saldırıya uğruyor. Çünkü bugün Türkiye’de kadın hayır dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk yok. İstanbul Sözleşmesi hayat kurtaracağını bildiğimiz için yaşatır diyoruz. ”

Tam olarak uygulanmış olsaydı İstanbul Sözleşmesi’nin şimdiye kadar yüzlerce kadını şiddetten koruyacağını söyleyen İYİ Parti lideri, “Bu ülkenin kadınları yerine birkaç Taliban aklına uymayı tercih ettiler. Ülkemizde bugün kadına şiddetin en büyük dayanağı İstanbul Sözleşmesi’ni kaldıran sizlersiniz. Yetkiyi aldığımızda daha çayım masaya gelmeden İstanbul Sözleşmesi imzalanmış ve en keskin biçimde uygulanır olacak” diye konuştu. 

Soylu’ya: Laf var icraat zero”

Siirt ziyaretinin ardından yaşanan ‘Kürdistan’ polemiği ile de ilgili açıklamalarda bulunan Akşener ziyareti sırasında bir esnafın kendisine “Burası Kürdistan” demesi üzerinden iktidardan gelen açıklamalar için, “Kürdistan söylemi terör örgütünün. Bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok. Cumhur İttifakı mensupları sırf bize saldıracaklar diye PKK’nın ajandasını Türkiye’nin gündemine taşıdılar” dedi.

Siirt ziyareti sırasında Akşener’e ‘Burası Kürdistan’ diyen esnaf gözaltına alınmıştı.

Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da şöyle seslendi:

Kabadayılık yapan tosunlara buradan sesleniyorum. 2012’de neler yaşandı bu ülkede o kabadayılığı gösteremeyen ağzı dili lal olmuşlar, doğru ya elinizde bilgisayar vardı, bugün elinize zülfikâr verilmişse buyurun gelin kesin kafamı görelim. Ama ilginç olan şu AK Partinin havuz medyası verdiğim cevabı yetersiz buldu. İçişleri Bakanı konuşuncaya kadar MHP’den tık yoktu. İçişleri Bakanı konuştu bu  arkadaş da sürekli dedikodu yapıyor ha. Laf var icraat zero! İçişleri bakanları dedikodu yapmaz muhterem benim üzerimden makamını muhafaza etmek için atraksiyon yapıyorsun ama seninle ilgilenmiyoruz. İçişleri Bakanı konuştu arkasından bu kişiler ağızlarından çamur akıttılar. hele biri çıkmış kabristanı uygun görmüş. Kabristanı cenabı hak uygun görmüşse seni de vesile kılıyorsa hoş gelişler ola. Ama car car konuşup o kutlu fikrin bu ülkenin kurucu fikrinin yerlerde sürünmesine sebep olmanızı üzüntüyle karşılıyoruz. Verdiğim cevabı yeterince sert bulmamışlar. Vah vah, çok üzüldüm. Onlar istedikleri dümeni çevirsinler biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Siirtlinin Batmanlının derdini konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istedikleri hamaseti yapsınlar biz bu memlekette Türk’le Kürt’ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız. ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hafta sonu yapılan AKP Tokat Danışma Kurulu Toplantısı‘nda Akşener’in Siirt ziyaretiyle ilgili konuşurken,  “… Stajyer İçişleri Bakanıydın. Bir de beni şikâyet ediyor, ‘Bana İçişleri Bakanı böyle söyledi’ diye. Ben sana stajyer İçişleri Bakanı dedim. Ustasın usta. PKK ile HDP arasında dans etme ustasısın. Sesini çıkaramıyorsun. Nasıl büyükelçilere, ‘Size haddinizi bildiririm’ diyemediysen, dün de bu ülkenin birliğine saldırana lal oldun lal, sessiz oldun” demişti.

‘İsteyip de enflasyonu düşüremeyen yok’

İktidara geldiklerinde, ekonomi programlarının başlangıcını, enflasyonla, yani hayat pahalılığıyla mücadelenin oluşturacağını kaydeden Meral Akşener,  “İlk sene sonunda, tek haneli enflasyona,  orta ve uzun vadede de, yüzde 4-5 arası değişen bir enflasyona ulaşacağız. Hem de bunu, verileri çarpıtmayan bir TÜİK ile yapacağız. Dünyada, enflasyonu düşürmek isteyip de başaramayan tek bir ülke yok. Yeter ki, enflasyonun vatandaşa, iş dünyasına,  toplumsal uyuma, gelir dağılımına zararlarını anlatalım,  ve geniş bir mutabakat zemini oluşturalım” dedi; Merkez Bankası’nın bağımsızlığına saygı gösterip, işine karışmayacaklarını belirtti.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.