ManşetTürkiye

AKP ve MHP dini siyasete ve eğitime soktu

0

Kademeli eğitim sisteminin görüşüldüğü Genel Kurul’da AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ‘Kur’an-ı Kerim’in seçmeli ders olarak okutulması ve imam hatip okullarının orta kısımlarının açılması’ ile ilgili önergesi kabul edildi.

Eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediliyor. Teklifin 13 maddeden oluşan 1. Bölümü kabul edildi

MHP ve AKP 9 madde görüşmeleri sırasında Kur’an- Kerim ve Hz. Peygamber’in hayatının seçmeli ders olarak ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulmasına yönelik önergesini Meclis Başkanlığı’na sundu.

Birbirine oldukça benzer olan iki önergeden MHP’nin önergesi reddedilirken, AKP’nin hazırladığı önerge kabul edildi.

Duruma tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP sıralarına dönerek “Sizin teklifinizde bu yoktu. Neden ‘MHP’nin isteğiydi’ deme cesaretini gösteremiyorsunuz? Biraz yürekli olun” şeklinde çıkış yaptı.

KUR’AN-I KERİM’İ KULLANIYORSUNUZ
CHP cephesinden ise farklı bir tepki geldi. Muharrem İnce tüm Meclis’e seslenerek “Dinimiz, kitabımız sıcak siyasetin gündemi olabilir mi? Oy için Kur’an-ı Kerim’i kullanıyorsunuz” diye konuştu.

‘HİÇBİR ZÜMREYE BASKI YOK’
AKPli Nurettin Canikli ise “Milletimiz için hayırlı olsun, uzun zamandır milletimizin talebiydi bu, bunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Seçmeli olduğu için de hiç bir zümreye baskı söz konusu değildir” açıklamasında bulundu.

İMAM HATİP ORTAOKULLARI AÇILACAK
Kabul edilen önergede 28 Şubat döneminde kapatılan imam hatip okullarının orta kısımları da yer aldı.

Önergeye göre, ilköğretim kurumları; 4 yıllık zorunlu ilkokullar, 4 yıllık zorunlu ve farklı programlar arasında tercihe imkan veren ortaokullar ile imam-hatip ortaokullarından oluşacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.