TürkiyeManşet

AKP duyurdu: Çakıcı’ya soruşturma açıldı

0

Mafya lideri Alaattin Çakıcı‘nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu iki kez mektupla tehdit etmesi ve hakaretler yağdırmasına, iktidardaki AKP’den iki gün sonra ses geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden Çakıcı hakkında savcılığın soruşturma başlatıldığını duyurdu.

“Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur” diyen Turan şöyle devam etti: “Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse kime karşı yapılırsa bu yanlıştır doğru değildir. Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti’nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret tehdit olmaması gerekir.

Ne olmuştu? 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirmesi üzerine Alaattin Çakıcı sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ve hakaret içerikli el yazısıyla yazılmış bir mesaj paylaşmış; Kılıçdaroğlu’na “ulan dürzü” diye hitap ederek “Seni bakla kazığı ile tanıştırırım”, “Seni fasulye çubuğu ile tanıştırırım” sözleriyle tehdit etmişti. 

CHP ve Kılıçdaroğlu’nun tepkisi üzerine ikinci bir mektup kaleme alan Çakıcı, yeniden tehdit ve hakaret ifadeleri kullanmıştı. CHP ve avukatlarının suç duyurusunda bulunduğu mektuplarla ilgili ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne de herhangi bir AKP’liden tepki gelmezken, Devlet Bahçeli Çakıcı’ya arka çıkarak, onun için ‘mafya bozuntusu’ ve ‘yeraltının karanlık yüzü’ denmesine tepki gösterdi; “Çakıcı benim dava arkadaşım” dedi.  

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.