ManşetEmek

Akkuyu’da yine kaza: Biri ağır 13 yaralı

0

Mersin’in Silifke ilçesinde, Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinden işçileri taşıyan otobüs kaza yaptı. İş kazaları, patlamalar, çatlaklar ve su sızıntılarıyla gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santral’ne işçi taşıyan servis kazasında 13 kişinin yaralandığı, bir işçinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.

17.30 sularında meydana gelen olayda iddiaya göre otobüsün freninin boşalması nedeniyle kaza gerçekleşti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Araçta bulunan işçiler olay yerine gelen ambulanslarla ilk müdahaleleri yapılmak üzere çevredeki hastanelere götürüldü.

Kazaya ilişkin olarak Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (DİSK) tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada kötü çalışma koşullarına şöyle isyan edildi:

Akkuyu’da 22 Şubat’ta da bir otobüs kazası meydana gelmiş ve işçiler ağır yaralanmıştı.

Akkuyu’da bugüne kadar neler yaşandı?

Mersin’in Gülnar ilçesinde inşasına devam edilen  Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 19 Ocak’ta da bir patlama gerçekleşmişti.
Projenin başından itibaren sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini belirten Pınar Demircan, “Akkuyu’da bilgiler toplumla şeffaf bir şekilde paylaşılmıyor. Esasen nükleer santrallerle ilgili süreçlerde genel manada ‘güvenlik’ gerekçesi öne sürülerek şeffaflıktan imtina edilir. Ne var ki, inşasına başlandığı tarih  itibariyle Akkuyu NGS’deki iş yapma biçimlerinin kendisi güvenlik tehlikesinin kaynağı” demişti. 2019’un yaz aylarında da  inşaat temelinde oluşan çatlakların üstüne 2020’de inşaat alanında su sızıntısı tespit edilmişti.

Kasım 2021’de de Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘nde aylardır maaşlarını alamayan işçiler eylem gerçekleştirmişti. Taşeron şirketlerde görevli yaklaşık 10 bin işçiden büyük bölümü hafta içinde toplu olarak iş bırakmıştı.

İşçilerin çalışma koşullarının oldukça kötü şartlarda olduğu da daha önce gündeme getirilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.