Dünya

Akıncı’ya barış isteği yüzünden ölüm tehditleri geliyor

0

Türkiye’nin Suriye’ye başlattığı askeri operasyonu “Barış Pınarı desek de akan su değil, kandır” sözleriyle eleştiren KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eleştirisi sebebiyle ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Suriye’ye yönelik askeri operasyonu ile ilgili yaptığı eleştiri sebebiyle ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı, sosyal medya ve internet üzerinden gelen ölüm tehdidi ve hakaret içeren mesajların yer aldığı listeyi Polis Genel Müdürlüğü‘ne teslim etti.

‘Küfür ve tehdit, ifade özgürlüğü değildir’

Konuyla ilgili açıklama yapan Akıncı, “Birkaç gün önce yaptığım açıklamalarla belirttiğim görüş ve düşüncelerim karşısında fikir yerine küfretmeyi seçen ve bunu ölüm tehditlerine kadar vardıranlar olmuştur” dedi. “Bu topraklarda fikirlerin özgürce ifade edilebilmesi hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Bu temel ilkelerimizden biri olmaya devam edecektir” diyen Akıncı, “Küfür ve tehdide yönelenlere karşı aynı üslubu kullanmamız ise asla düşünülmemelidir” ifadelerini kullandı.

Başsavcı: Tüm hassasiyetimizle çalışacağız

KKTC Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, konuya ilişkin kendileri tarafından hali hazırda başlatılan bir çalışma bulunduğunu, bugün verilen dosyanın da eklenerek gereğinin süratle yapılacağını belirtti. Başsavcı Behiç Öztürk de, “Tüm hassasiyetimizle çalışacağız” dedi. Başsavcılığa bugün teslim edilen dosyanın bir kopyası Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği‘ne de iletildi.

Erdoğan da eleştirmişti

Geçtiğimiz hafta Twitter üzerinden açıklama yapan Mustafa Akıncı Türkiye’nin Suriye operasyonunu eleştirmiş, “Barış Pınarı desek de akan su değil kandır” diyerek Ankara’nın Şam ile diyalog kurması gerektiğini söylemişti. Açıklamasının devamında Türkiye’nin 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı gibi Barış Pınarı Harekâtı’nın da barış kelimesini içermekle birlikte aslında savaş olduğunu vurgulamıştı.

Akıncı’nın böyle bir açıklamada bulunmaya hakkı olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Oturduğu makam, kendi gücüyle elde edilmiş bir makam değildir. O makam, Türkiye Cumhuriyeti’nin gücüyle verilmiş bir makamdır” açıklamasını yapmıştı.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.