Doğa MücadelesiManşetYerel

Akbelen’deki bilirkişi incelemesinde hakim avukatlara ‘ruh hastası’ diyerek hakaret etti

0

Muğla İkizköy’de yer alan ve termik santrale yakıt sağlayan linyit madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanı’nın kesim izninin iptali için açılan dava kapsamında yapılan bilirkişi heyeti incelemesi sırasında Murat Yüksel isimli hakim, davacı avukatlara hakaret etti.

Bugün 13.00’da başlayan bilirkişi heyeti incelemesi hakimin davacı avukatlar dışında keşfe kimseyi almak istememesi nedeniyle gergin başlamıştı. İtirazlar sonucunda maden alanı içindeki inceleme noktasına Muğla, İzmir ve Adana Barolarından gözlemci avukatlar dahil olabilmişti.

Hakimden avukata hakaret

İkizköy Çevre Komitesi’nin aktardığı bilgilere göre Avukat Arif Ali Cangı heyeti köyü, madeni, ormanı ve zeytinlikleri hep birlikte görebilecekleri yaklaşık 10 metre ötedeki bir noktaya götürmek istedi.

Hakim “gerek yok” deyince Avukat Cangı, “Buraya kadar gelinmiş, neden birkaç adım daha atmıyorsunuz” diyerek tek başına seyir noktasına yürüdü. Hakim de arkasından “ruh hastası” diyerek avukata hakaret etti.

‘Reddi hakim başvurusunda bulunuldu’

Yaşanan bu olayın üzerine davacı İkizköy avukatları Arif Ali Cangı ve İsmail Hakkı Atal ile Adana Barosu’ndan Şiar Rişvanoğlu reddi hakim başvurusu yaptı.

Yapılan başvuruda hakimin davacı avukatlara karşı olumsuz tutumunun keşif süresince devam ettiği, avukatların beyanlarını kestiği ve ‘şov yapmayın’ gibi beyanlarda bulunduğu belirtildi.

Avukat İsmail Hakkı Atal yaptığı açıklamada “İtirazı keşif tutanağına da koyarak keşfi kabul etmediğimizi beyan edip, keşfin yenilenmesi talebinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.