Doğa MücadelesiManşet

Akbelen’de nöbet sürüyor: ‘Ağaç değil, saç kesiyoruz’ diyen İkizköylüler saçlarını kestirdi

0

Muğla İkizköy’de yer alan ve termik santrale yakıt sağlayan linyit madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanı’nında bölge halkı tarafından başlatılan nöbet iki ayrı mahkemeden gelen yürütmeyi durdurma kararının ardından da devam ediyor.

Muğla 3’üncü İdare Mahkemesi’nde süren Entegre Tesis ÇED Muafiyeti iptal davası ve Muğla 1’inci İdare Mahkemesi’ndeki orman kesimi iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Kararı sevinç ile karşılayan İkizköylüler ise mahkeme tamamen sonuçlanana ve projeden vazgeçilene kadar nöbetlerini sürdüreceklerini söylemişti.

‘Ağaç değil saç kesiyoruz’

Ancak ilk nöbet alanında jandarmanın karşı çıkması nedeniyle duramayan doğaseverler, nöbetlerine Akbelen Ormanı girişindeki buğday tarlasında devam ediyor.

İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklamada Ören’de yaşayan Kıvanç Başkan isimli berberin destek olmak için nöbete geldiği belirtildi.

Yapılan paylaşımda “Destek her yerden geliyor. Ören’den berber Kıvanç abimiz de ‘Akbelen için inat ediyoruz. #ağaçdeğilsaçkesiyoruz’ diye gelmiş. Yalnız sıra uzun” ifadeleri kullanıldı.

Bugün nöbet alanında tüm ülkede devam eden sel ve yangın felaketleri ile ilgili bir forum düzenlenecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.