Doğa MücadelesiManşetYerel

İkizköy’de mücadelenin zaferi: Her iki davada yürütmenin durdurulması kararı alındı

0

Muğla İkizköy’de yer alan ve termik santrale yakıt sağlayan linyit madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanı’nında bölge halkının ve yaşam savunucularının başlattığı mücadele için önemli bir karar çıktı.

İki ayrı mahkemeden çalışmayla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Orman koruma altında

Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde süren Entegre Tesis ÇED Muafiyeti iptal davası ve Muğla 1. İdare Mahkemesi’ndeki orman kesimi iptal davasında karar çıktı. Her iki davada da mahkemeler, “yürütmenin durdurulması” kararını aldı.

Kararla birlikte, bölgede yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılıp raporlar hazırlanacak. Mahkeme bu süreçlerin ardından yeni bir değerlendirmede bulunabilecek. Tüm bu süreçler boyunca yürütmenin durdurulması kararı geçerli olacağı için orman yasal olarak tamamen koruma altına alınmış olacak.

100 ağaç kesilmişti

YK Enerji, 8 Ağustos tarihinde yeniden ormana girip yaklaşık 100 kadar ağacı kesmiş, kesimler köylüler tarafından durdurulmuştu.

9 Ağustos günü alana gelen jandarma, direnişçilerin alandan çıkmasını istemiş, ancak direnişçiler nöbetlerini sürmüştü. Aynı günün gecesinde saat 00.30 civarında alana yeniden gelen jandarma ekipleri nöbet tutan kişileri yerlerde sürükleyerek dışarıya çıkarmış, nöbet alanının girişine ise barikat kurmuştu. Direnişçilerin jandarma barikatı önündeki nöbetleri ise devam etmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.