Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

Akbelen’de kıyımın ve direnişin beşinci günü: Her saniye bir ağaç düşüyor!

0

Muğla‘nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı‘nda, Limak Holding ve İÇTAŞ Enerji ortaklığı olan YK Enerji’nin Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için ormanın içinde kömür madeni açmak istemesine karşı direniş sürerken, ağaç kesimi de büyük bir hızla devam ediyor.

24 Temmuz’da başlayan kesimler beşinci gününe girdi. Beş gündür jandarma ve polis baskısına, biber gazı, tazyikli suyla yapılan müdahalelere, gözaltılara rağmen ormandan ayrılmayan yöre halkının avukatları ‘yürütmenin durdurulmasına” ilişkin ardı ardına davalar açarken, Akbelenliler tüm Türkiye’den destek bekliyor.

Kesimin durdurulduğu dedikodularının yalan olduğunu, 28 Temmuz 2023 saat 07.00’den itibaren kesimlerin devam ettiğini belirten vatandaşlar, “derhal yaptırım uygulanmasını istedi.

Açılan davaların avukatlarından Arif Ali Cangı da ağaç kesimi sürerken halkı biber gazı, cop ve tazyikli su ile engelleyen jandarmaya şöyle seslendi: “Siz bu yurttaşın verdiği yetkiyle görev yapıyorsunuz. Bak görün, vicdanınız el veriyor mu? Yok mu içinizde bir köylü çocuğu? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Gitti kaç yıllık ağaç…”

You may also like

Comments

Comments are closed.