Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Akbelen Ormanı’nı savunan Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel’e ilçeye giriş yasağı getirildi

0

Muğla‘nın Milas ilçesinde, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji‘nin kömür maden sahasının genişletilmesi için İkizköy yakınlarındaki Akbelen Ormanı’nda 24 Temmuz’dan bu yana devam eden ağaç kesimini durdurmak için mücadele eden Çevre Mühendisi ve Çevre ve İklim Politikaları Kıdemli Danışmanı Deniz Gümüşel bugün (26 Temmuz) sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından ilçeye giriş yasağı ile serbest bırakıldı.

Ekoloji aktivistlerinin sabah saatlerinde ağaçlara sarılarak gerçekleştirdiği sivil itaatsizlik eyleminde alana gelen ekiplere engel olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Gümüşel, Milas Jandarma Karakolu’nda ifadesi alındıktan sonra Milas Adliyesi’ne sevk edildi.

Gümüşel’e savcılık ifadesinde “Kamu görevlisine mukavemet” suçlaması yöneltilirken, bir polisin Gümüşel hakkında darp şikayetinde bulunduğu belirtildi.

Savcılık tarafından “yurt dışı çıkış yasağı” talebiyle mahkemeye sevk edilen ve Milas Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan Gümüşel, hakkında yurtdışı çıkış yasağı ve Milas ilçe sınırlarına giriş yasağı verilerek serbest bırakıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.