EkolojiKültür-SanatManşet

Akademi ve sinema ‘çevre’ gündemiyle buluşacak

0
Fotoğraf:AA

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Şişli Belediyesi’nin katkılarıyla 26 Kasım-2 Aralık’ta gerçekleştirilecek 11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali‘nin bu yılki konusu “Herkes İçin Çevre Adaleti”.

Çevre adaleti konusu akademi ve sinema sanatı perspektifinden farklı boyutlarıyla ele alınacak.

Neler tartışılacak?

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sinema bölümünde adaletle ilgili filmler gösterime girerken, akademik bölümde ise o yılın konusuyla ilgili tartışmalar yapılıyor. Bu yıl konumuz ‘Herkes İçin Çevre Adaleti’ olduğu için akademik programda çevre hukuku, çevrenin korunmasıyla ilgili hemen her konuya adalet perspektifinden bakan tartışmalara yer veriyoruz. Anayasalarda, uluslararası insan hakları belgelerinde çevre hakkı nasıl düzenlenmiş? Çevre hakkı hayata geçebiliyor mu? Çevreyi bir hak süjesi olarak görebilir miyiz? Adil bir dünyada çevrenin de hakkı diyebilir miyiz? Bunları masaya yatıracağız ve çevreyi bir hak süjesi yapma yolunda nasıl adımlar atabileceğimizi tartışacağız.”

43 film izleyiciyle buluşuyor

25 Kasım’daki festival açılışı Çinli yönetmen Cao Jinling’in yönettiği “Anima” filmiyle yapılacak.

Festivaldeki toplam 43 uzun ve kısa metrajlı film ve belgeselin 26 Kasım’dan itibaren Kadıköy Sineması ve Beyoğlu Atlas 1948‘de gösterilecek. Festival filmlerinin biletleri, Biletix üzerinden satışa sunuldu.

Filmlerin gündüz gösterim ücreti 5 lira, 19.00 ve 21.15 gösterim ücreti 10 lira olarak belirlenirken, tüm gösterimler için öğrenci bilet ücreti 5 lira olacak.

Üniversitede 18 oturum

Festival kapsamında “Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması” ve “Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması” da yapılıyor.

Festivalde her yıl akademik program İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenleniyor. “Herkes İçin Çevre Adaleti” teması ile bu yıl katılımcılar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde uzaktan ve yüz yüze 18 oturum eşliğinde ağırlanacak.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.