Spor

Ajax’ın zirve inadı

0

Hollanda’da lider Twente ve takipçisi PSV Eindhoven’ın sahalarında puan kaybettiği 30. haftada evinde FC Groningen’i mağlup eden Ajax tekrar şampiyonluk yarışının içine girmiş oldu.

Hollanda Birinci Futbol Ligi’nde (Eredivisie) şampiyonluk mücadelesi veren lider Twente ile ikinci sıradaki PSV, 30. haftayı puan kaybıyla kapattı. Her iki takımın 2’şer puan kaybettiği haftada galip gelen Ajax, yeniden şampiyonluk potasına girdi.

Geçen hafta PSV’yi yenerek liderlik koltuğuna oturan Twente, Roda JC deplasmanında 1 puanı zor alabildi. Maça hızlı başlayan Twente, Nacer Chadli ve Marc Janko ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamayınca ilk yarı golsüz kapandı.

İkinci yarıda da atak bir oyun sergileyen liderin 51 dakikada kazandığı penaltıyı, yıldız oyuncusu Ruiz değerlendiremedi. Penaltıdan sonra sayısız gol fırsatını harcayan Twente, 77. dakika kalesinde gol gördü. Roda JC Boldizsar Bodor’un attığı golle 1-0 öne geçti.

Son 10 dakikada inanılmaz bir baskı kuran Twente, 86. dakikada Theo Janssen’ın penaltı golüyle beraberliği yakaladı ve maç 1-1 sona erdi. Tansiyonu yüksek maçta Roda JC’den Mateusz Prus 83. dakikada ve Twente’den Robert Rosales ise 95. dakikada kırmız kartla oyun dışı kaldı.

Hafta içinde Avrupa Futbol Ligi’nde Benfica’ya farklı mağlup olan PSV, evinde ağırladığı Heerenveen’den bir puanı zor aldı. İlk devrede önemli bir varlık gösteremeyen PSV, ikinci yarıda daha atak bir oyun ortaya koydu.

58. dakikada Jeremain Lens ile 1-0 öne geçen Eindhoven temsilcisi golden sonra da ataklarını sürdürmesine rağmen, 70. dakikada Oussama Assaidi ve 73. dakikada Bas Dost’un gollerine engel olamadı ve 2-1 geriye düştü.

Herkes maçın bu sonuçla biteceğini tahmin ederken 91. dakikada sahneye çıkan Ola Toivonen PSV’yi beraberliğe taşıdı: 2-2. PSV’den Wilfred Bouma 81. dakika kırmızı kart gördü.

Ligde 3. sırada bulunan Ajax ise Eredivisie’nin güçlü takımlarından Groningen engelini rahat aştı.

Yönetim sorunlarıyla çalkalanan başkent ekibi, Miralem Sulejmani ve Jan Vertonghen’ın golleriyle maçı 2-0 kazanarak, rakiplerinin puan kaybettiği haftanın en kazançlı takımı oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.