DünyaManşet

Ahmet Kaya’nın ölüm yıldönümü öncesinde mezarına saldırı düzenlendi

0

Fransa’nın başkenti Paris’te 16 Kasım 2000’de yaşamını yitiren Ahmet Kaya’nın mezarına saldırı düzenlendi.

Ölüm yıldönümünden hemen önce gerçekleştirilen saldırıda Kaya’nın Paris’te Père Lachaise Mezarlığı’nda bulunan kabrinin mezar taşları kırıldı.

Saldırının kim veya kimler tarafından gerçekleştiği bilinmiyor. Ancak mezarı ziyaret eden kişiler, paylaştıkları videoda saldırının yeni olduğunu söyledi.

‘Kürt sanatçının ölüsü bile korkutuyor’

Kürt kadın hareketi TJK-F, kültür hareketi Tev-Çand Paris ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi tarafından yapılan ortak açıklamada “Ölüm yıl dönümü olan 16 Kasım tarihine birkaç gün kala yapılan bu saldırı onu 1999 yılında hedef gösteren zihniyetin ürünüdür” denildi.

ANF Türkçe’nin aktardığına göre açıklamada “Kürt sanatçısının ölüsü bile korkutuyor çünkü biliyorlar ki onların şarkıları halen milyonların kalbinde nefes alıyor. Tıpkı onun şarkı sözleri gibi, Kürt halkının yiğit evlatlarının mücadelesi, barış ve demokrasi umudundan korkulduğu için Kürdistan’da her gün onlarca mezar tahrip eden zihniyet, bu kez kendini Paris’te Pere Lachaise mezarlığında ortaya çıktı” denildi.

‘Kürtçe şarkılar söylenmeye devam edecek’

Açıklamanın devamında “Biliyorlar ki, susturmak istedikleri barış, demokrasi ve özgürlüğün savunucularını susturamıyorlar ve yaymak istedikleri korkuyu bu kez ölülerin mezarlarına saldırarak yaşatmaya çalışıyorlar. Yakılan kitaplar, yasaklanan şarkılar, yıkılan heykeller, zindanlara atılanlar, yıkılan mezarlarla amacınıza ulaşamayacaksınız çünkü bu şarkıları söyleyenler hep karşınızda dimdik duracak ve Kürtçe şarkılar, türküler söylemeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

16 Kasım’daki anma törenine çağrı yapılan açıklamada “Paris’te yaşayan tüm yurtsever, devrimci ve demokrat halkımızı Père Lachaise mezarlığında 16 Kasım Salı günü saat 14.00’de gerçekleşecek anma etkinliğine faşizme yanıt olarak katılmaya çağırıyoruz” denildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.