Sivil Toplum

Af Örgütü, Başbakan Erdoğan’a mektup gönderdi

0

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Başbakan Erdoğan’a, Türkiye’nin Uluslararası Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi Seçmeli Protokolü’ne taraf olması için çağrıda bulunan bir mektup gönderdi.

Uluslararası Af Örgütü, gelecek ay gerçekleşecek G20 Zirvesi öncesinde Türkiye Başbakanı’nı, tüm dünyada yoksulluk içinde yaşayanlarının ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının korunması ve güçlendirilmesi için, ülkesinin öncülük etmesine katkıda bulunmaya çağırdı.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Murat Çekiç, “Birçok ülkenin mali istikrarsızlık yükü altında olduğu ve insan onuru için sürdürülen küresel mücadelenin daha da büyük bir ihtiyaç haline geldiği bu dönemde, ekonomik, sosyal ve kültürel hakların korunması her zamankinden daha önemli. G20 üyesi bir ülke olarak Türkiye, insan haklarının hayata geçirilmesi için güçlü ve etkili bir konuma sahip. Türkiye, Seçmeli Protokol’e taraf olarak, hükümetin insan haklarının korunmasına ve yoksulluğun hem yurt çapında hem de uluslararası anlamda ortadan kaldırılmasına yönelik bağlılığını güçlü bir biçimde ortaya koyabilir. Bu ayrıca, diğer devletlere, tüm insan hakları ihlalleri mağdurlarının adalete erişimlerinin sağlanması zamanı geldiğini hatırlatan önemli bir işaret olacaktır” dedi.

Seçmeli Protokol, yeterli barınma, beslenme, suya erişim, sağlık, çalışma, sosyal güvenlik ve eğitim gibi hakları ihlal edilen ve kendi ülkelerinde adalete erişememiş bireyler ve grupların, çözüm bulunması için Birleşmiş Milletler’e başvurabilmelerine olanak tanıyan bir mekanizma yaratıyor.

(Yeşil Gazete, www.amnesty.org.tr)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.