2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetTürkiyeVideo

Adıyaman’da son durum: Mezarlıklarda çocuk fotoğrafları…

0
Kahramanmaraş, Dulkadiroğlu, Küpelikız Köyü -Fotoğraflar: Metin Yoksu

Video haber: Metin YOKSU

*

Depremlerin ardından geçen üç haftanın ardından Adıyaman‘da artık bir koşuşturmaca hali yok. Kentte ilk günlerde bir can kurtarmak adına koşuşturan gönüllüler yerini soğukla mücadele eden vatandaşlara yardım etmeye çalışan gönüllülere bırakmış durumda. Kent yavaş yavaş hayalet şehre dönerken bölgeye daha fazla çadır getirildiğini görüyoruz. Kızılay ve AFAD‘ın çadırlarının sayısı arttı. Ancak birçok Suriyeli mülteci kendi yaptıkları çadırda kalıyor ve bazıları henüz çadır alamamış durumda. Çadır kentlerde ise sıcak yemekler çıkmaya başladı.

Kentin önemli bir kesimi ise şehir merkezini terk etti. Kimisi köylere kimisi başka şehirlere dağıldı. Köylere gidenlerin birçoğunun dört ila beş aile bir çadırda kaldığını öğreniyoruz. Birçok insan fahiş fiyatlara kendi çabalarıyla buldukları nakliyeyle eşyalarını evlerinden başka bir noktaya taşımaya çalışıyor.

Öte yandan tuvaletlerin sayısının arttığını görüyoruz. Ancak hijyen hala bölgedeki önemli sorunlardan biri. Sağlık uzmanları salgınla ilgili büyük bir risk bulunmadığını, konuyla ilgili kontrollerin ise sürdüğünü ifade ediyor. Fakat kentte uyuz ve bitlenme şikayetlerinin ise arttığı belirtiliyor.

Bir yandan da enkaz kaldırılma çalışmaları sürüyor. Bazı enkazlar dere yatağına götürülmüş durumda.

Mezarlıklar çocuk fotoğrafları ve giysileriyle dolu. Binlerce insan Adıyaman’da artık toprak altında. Bölgede yaşama tutunmaya çalışan vatandaşlar ise bundan sonraki günlerde de dayanışmanın daha artması gerektiğini belirterek konteyner ihtiyaçlarını yineliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.