2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetTürkiyeVideo

Adıyaman’da Öztekin ailesi ve West arabada yatıyor: Ped, su ve çadıra ihtiyaç var

0
Adıyaman, gölbaşı
Adıyaman/Gölbaşı, Filiz Öztekin & West - Fotoğraf: Metin Yoksu

Video haber: Metin YOKSU

*

Kahramanmaraş merkezli depremlerin bilançosu gittikçe artıyor. Açıklanan son resmi verilere göre 10 ilde can kaybı 29 bin 605’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 80 bin 278’i aştı. Şehirlerde insanlar hala yeterli çadır olmadığı için arabalarda ya da sokaklarda ateş başında kalıyor. Dondurucu soğuklarsa insanları daha da zorluyor. Adıyaman, Gölbaşı‘nda yaşayan Öztekin Ailesi de depremzedeler arasında yer alıyor, aile arabada barınıyor. Öztekin ailesiyle birlikte West de depremde enkaz altında kaldı ve sesini arama kurtarma ekiplerine duyurarak binada insanlar olduğunun anlaşılmasını sağladı.

Ailenin anlattığı enkazdan kurtulma hikayesine göre baba Osman Öztekin‘in kendisinin yaptığı binanın yatak odası bölümü, binanın diğer bölümü, oturma odalarının, üzerine devrildiği için çok hasar almadan kurtuldular. Ailenin çocukları aynı odada üst üste kaldı. Enkaz altında baba Öztekin’in molozlarla açtığı delikten çocuğu Filiz Öztekin‘in nefes almasını sağladı. Filiz Öztekin kendi çabalarıyla enkaz altından kurtulduklarını, çok defa denemesine ve getirileceğinin söylenmesine rağmen hala AFAD‘ın kendilerine çadır ulaştırmadığını aktardı.

West’i kucağından indirmeyen Filiz Öztekin, kadınların pede ihtiyacı olduğunu, ped sayısının yetersiz olmasından dolayı kadınların çocuk bezi taktığını ve hijyenin eksik olduğunu belirtti. Suya ve çadıra ihtiyaçları olduğunu anlattı:

 

Binada yalnızca bir kişi çöken oturma odası kısmında kaldığı için hayatını kaybetti. Osman Öztekin binayı kendi elleriyle yaptığını, binanın yaklaşık 25 yıllık olduğunu, hiçbir malzemeden kaçırmadığını söylüyor. Osman Öztekin binadan müteahhite yaptırmadıkları için sağ çıktıklarını düşünüyor.

Adıyaman, Gölbaşı, fay hattının geçtiği noktada yer alıyor. Bu nedenle çoğu yerde hasar bulunuyor ve sokaklar çatlamış, yollar yarılmış durumda.

Bölgede çok sayıda sokakta yaşayan hayvan da bulunuyor. Birçok hayvan da enkaz altından kurtarıldı veya kendi çabalarıyla çıktı. O nedenle bölgede bakılması gereken birçok da hayvan bulunuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.