2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Adıyaman’da hâlâ yardım ulaşmayan köyler var: Köylüler, hayvanlarıyla birlikte ahırda yaşıyor

0

Kahramanmaraş merkezli olarak  meydana gelen depremlerin vurduğu Adıyaman’da evi yıkılan depremzedelere hala yeterli yardım götürülmüş değil. Kendi yaralarını gönüllülerin yardımıyla sarmaya çalışan depremzedelere, çadır verilmediği için mağduriyetler de devam ediyor.

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre, Çelikhan ilçesindeki Pınarbaşı beldesinde depremden etkilenen ailelerden biri de Şenses ailesi. Xwebûn gazetesi muhabiri Kadri Esen ve kameraman Bilal Gezer, Şenses ailesinin yaşadığı mağduriyeti yazdı.

Depremde evleri hasar gören anne Elif Şenses, baba Abuzer, oğulları Şükrü, Barış ve Barış’ın nişanlısı Ceren Günay ile birlikte brandadan hayvanlar için yapılan ahırda yaşıyor. Ahırda koyunların kaldığı yer ile Şenses ailesinin yaşadığı yerin arasında sadece bir çit var. Ahıra bir kaç yatak koyan aile, koyunlarla birlikte burada yaşıyor.

Hasar gören evlerinden eşyalarını alamayan aile, ahıra bir odun sobası kurarak, depremin ilk gününden bu yana burada yaşıyor. Aile, yemeklerini de bu sobanın üstünde pişiriyor. Yakacak sorunu yaşan aile, dondurucu soğuklarda zor zamanlar geçirdiklerini ifade etti.

Anne Şenses: Yedi gündür bu rezilliği yaşıyoruz

Anne Elif Şenses, yaşadıklarını, “Durumumuzu görüyorsunuz. Soğuktan donduk. Evimiz hasar gördü bu nedenle eve girmekten korkuyoruz. Bize hiçbir yardım yapılmadı.  Yedi gün boyunca bu rezilliği yaşıyoruz. Ne odun, ne de kömürümüz yok” şeklinde anlattı.

Baba Abuzer Şenses de, “Koyunlarımızı bırakıp gidemedik. Bize çadır vermediler. En sağlam yer ahırımız. Allah gönüllülerden razı olsun. Bize yiyecek getirdiler. Devlet bu yedi günde aileme bir yardımda bulunmadı” ifadelerini kullandı.

Aile bir an önce çadır yardımı beklediklerini belirtti.

You may also like

Comments

Comments are closed.