Yaşam

Adatepe Taşmektep seminerleri başlıyor

0

Kazdağları’nda yeralan tarihi Adatepe köyünde 1998 senesinden beri faaliyet gösteren Adatepe Taşmektep seminerleri bu hafta Doç Dr.  Kürşad Demirci’nin vereceği “İslam tarihi ve Uygarlığı” semineri ile başlıyor.

Adatepe köyünün terkedilmiş eski ilkokul binasında her yaz tarih, felsefe, edebiyat konulu seminerler düzenleniyor. Resim, seramik ve müzik atölyeleri yapılıyor. Misafir sanatçılar çağrılarak köy ortamında üretim yapmaları için ortam sağlanıyor.

Bu sene 13. kez düzenlenen seminerlerde şimdiye kadar Mete Tunçay’dan Hilmi Yavuz’a, Oruç Aruoba’dan Ömer Madra’ya kadar bir çok akademisyen, edebiyatçı ,düşünür  ve sanatçı seminer verdi, atölye çalışmaları yönetti.

Bu seneki seminer programında Mikdat Kadıoğlu’nun “Ne olacak bu Küre’nin hali ?”,  Alper Maral’ın “Müzik ve politika”,  Rüstem Aslan’ın “Edebiyattan arkeolojiye Troya savaşı” başlıklı seminerleri ilk göze çarpanlar arasında.

Adatepe Taşmektep seminerlerine kayıt ve diğer bilgiler  http://www.tasmektep.com/program_2011.htm adresinde bulunabilir.

(Yeşil Gazete)

More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.