2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİKentManşetTürkiye

Adana’da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışması devam ediyor

0

Son verilere göre Adana’da 10 kişi hayatını yitirirken, 118 kişi yaralandı.

300 binanın yıkıldığı Adana’da Valilik koordinasyonunda kriz merkezi oluşturuldu.

Çok sayıda binanın yıkıldığı kentte, arama kurtarma çalışmasının yürütülmesi amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi 81215. Sokak’ta yıkılan 16 katlı binada ekiplerin arama kurtarma çalışması devam ediyor. Enkazdan iki kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Deprem sırasında apartmanı üç çocuğuyla terk eden bina görevlisi İsmail Tekin, deprem anında hemen dışarı çıktıklarını söyledi.

Aparmandan bir kişinin de yaralı çıktığını anlatan Tekin, “Apartmanda 16 daire vardı. Biz sarsıntıyla dışarı çıktık hemen. Bir kişi daha yaralı çıktı. Diğerleri hep apartmanın içinde kaldı” dedi.

Kentte vatandaşlar birbirlerine destek olmak için harekete geçti. Halka açık yerler, ihtiyaç halindeki vatandaşların yardımına hazır hale getirildi.

Adana Valisi Süleyman Elban, 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Elban, başta ana yollar olmak üzere yolları açık tutmaya özen gösterilmesinin önemine vurgu yaptı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz altından kurtarılan kişilerin haberleri gelmeye devam ediyor. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adana’da, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Hasan Alpargün Apartmanı enkazından bir çocuğun kurtarıldığını açıkladı.

Çocukların ve yaşlıların enkazdan kurtarıldığına dair gelen bilgiler ekiplere umut verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.