EnerjiManşet

Adana’da “Kömür Santralleri, İklim Krizi ve Yeşil Politikalar” paneli

0

Adana Seyhan Kültür Merkezi, 7 Kasım Cumartesi günü “Kömür Santralleri, İklim Krizi ve Yeşil Politikalar“ı paneline ev sahipliği yapıyor.

Yeşil Düşünce Derneği, Adana Çevre Platformu ve İklim İçin Ben de Varım kampanyasının ortak organizasyonunda gerçekleşecek panele katılacak ekoloji aktivistleri Çukurova bölgesindeki termik santral tehdidi üzerine bilgilendirmede bulunacak. Panele İstanbul ve Diyarbakır’dan katılan konuşmacılar da fosil yakıtların gezegenin karşı karşıya bıraktığı yıkım üzerine sunum yapacaklar.

37

Adana bölgesinde güney’de Yumurtalık’ta çalışan İsken Termik Santrali‘nin yanına on iki tane daha kömürlü termik santral yapılması planlanıyor. Hemen yanında, Erzin’de, İskenderun körfezinde termik santrallere karşı mücadele güçlenerek devam ediyor. Kuzey’de Tufanbeyli’de Afşin’de, Doğu’da Silopi’de termik santraller zehir saçmaya devam ediyor. Termik santraller bu coğrafyaya dört bir yandan saldırıyor.

“Kömür Santralleri, İklim Krizi ve Yeşil Politikalar” panelinin programı

38

13.00-14.30

İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Uzmanı Ümit Şahin
“Enerji Politikaları ve İklim Değişikliği”

İTÜ Doç. Dr. Ahmet Atıl Aşıcı
“Fosil Yakıt Teşvikleri ve Kömürün Ekonomisi”

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan
“Termik Santrallerin Halk Sağlığına Etkisi”

14.30-15.00 Ara

15.00-16.30
Yerel Kömürlü Termik Santral Mücadeleleri

Mezopotamya Ekoloji Hareketi Amed Ekoloji Meclisi Önder Özbey
“Kaya Gazı”

Adana Çevre Platformu Yaşar Gökoğlu
“Adana’da Kömür Santralleri”

 

Facebook etkinlik sayfası

Konferansa Ulaşım:
Seyhan Kültür Merkezi İstiklal Metro İstasyonu’na çok yakındır. Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde olması ve Kuruköprü’ye çok yakın olması dolayısıyla da, otobüs ve dolmuş ile de ulaşılması çok kolaydır.

Konferansa trenle gelmek isteyenler için, Kültür Merkezi, Merkez Tren İstasyonu’na Ziyapaşa bulvarı üzerinden 15 dakika yürüme mesafesindedir.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.