İklim KriziManşetYerel

Adana Belediyesi iklim değişikliğiyle mücadele birimleri kuruyor

0

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2020 Sağlık Günleri kapsamında “Havanın Kirletilmesi ve İklim Krizi” başlıklı bilgilendirme toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkan Zeydan Karalar’ın da katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Ali Kocabaş iklim değişikliğini ve olumsuz sonuçlarını anlattı.

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi:

“İklim değişikliği dünyanın karşı karşıya kaldığı en ciddi krizlerden bir tanesi ve giderek daha tehlikeli oluyor. Biz, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, konuyla ilgili Boğaziçi Üniversitesi’yle protokol imzalayan ilk belediyeyiz. İklim değişikliğinin nereye gittiğini, insanları nasıl tehdit ettiğini ve tehlikenin arttığını görüyoruz. Kaldı ki 30-40 yıl sonraki en büyük değer su ve toprak olacak. İnsanlığın geleceği tehlikeye giriyor ve hepimizin bunu önlemek adına yapacağı bir şeyler var. Belediye olarak iklim değişikliğiyle mücadele birimleri müdürlükleri kuruyoruz. Halk sağlığıyla, çevreyle ve ekolojik dengenin korunmasıyla ilgili toplantılar, paneller düzenleyeceğiz. Böylece halkımızın bilinçlenmesini amaçlıyoruz.”

‘Üzerimize düşeni yapmaya söz veriyorum’

Toplantı sonunda yeniden söz alan Karalar, rant uğruna dünyanın tahrip edildiğini, kirletildiğini kaydetti: “Önemine binaen toplantıyı sonuna kadar takip ettim. Para kazanma hırsıyla iklim değişikliğine yol açanlarla mücadele etmek kolay değil ama bizler mücadele edeceğiz. Gelecek nesle daha güzel bir dünya bırakmak ve iklimin daha az ısınması konusunda üzerimize düşeni, olanaklar doğrultusunda yapacağız. Bunun sözünü veriyorum.”

“Havanın Kirletilmesi ve İklim Krizi” konulu sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Kocabaş ise fosil yakıtlar nedeniyle hızla kirlenen dünyanın yenilenebilir enerji, şehir planlaması ve yeşile korumaya yönelik önlemlerle kurtarılabileceğini anlattı. Kocabaş,  “Elli yılı aşan bir süreden beri insan aktiviteleri, özellikle de fosil yakıtların yakılması, yoğun miktarda karbondioksit ve diğer seragazlarının salınmasına neden olarak, atmosferin daha alt kısımlarında ek ısının tutulmasına yol açtı ve küresel iklimi etkiledi. Sonuçta, insan sağlığı ve sağlık sitemlerini önemli derecede etkileyen küresel iklim krizi ortaya çıktı” diye konuştu.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.