ManşetTürkiye

Adalet Nöbeti’ne Akın Atalay da katıldı

0

Cumhuriyet davası karar duruşmasında 7 yıl, 3 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırılıp tahliye edilen Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı ve avukat Akın Atalay, 56. Adalet Nöbeti’ne katıldı: “Haktan hukuktan yana olmaya devam edeceğiz”.

Cumhuriyet operasyonunun ardından soruşturma kapsamında tutuklanan Cumhuriyet çalışan ve yöneticisi hukukçular için avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’nin 56.’sında Akın Atalay da yer aldı.

56 haftadır ilk defa nöbet, dava kapsamında tutuklu bir Cumhuriyet çalışanı olmaksızın gerçekleşti. Adalet Nöbeti’nin 56’ıncısı, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nin C kapısı girişindeki Themis heykellerinin bulunduğu alanda tutuldu.

Nöbetin ardından adliyenin C kapısı önünde basın açıklaması yapıldı. Burada bir konuşma yapan Akın Atalay şunları söyledi:

“Hukuk bizden yana. İyilik bizden yana. Hep hukukun sınırları içinde yolumuza devam edeyeceğiz. ‘Çok sevinçliyim’ demek isterdim ama sevinemiyorum. İçeride bir sürü mağdur var. İnsan utanır sevinmeye.

Bizi biliyorsunuz, terör örgütlerine üyelikle suçlayamadılar. Ama terör örgütlerine yardımla suçladılar. Üye olma suçundan daha fazla ceza verdiler. Ben hala uyanamayanlara şunu demek istiyorum: Yargının durumu bu duruma geldi. Bundan da anlayamıyorsanız daha ne diyelim? Gerçekten, haktan hukuktan yana olmaya devam edeceğiz.”

 

(Cumhuriyet, Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.