ManşetTürkiye

‘Adalet’ talebiyle adliye önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar gözaltına alındı

0
AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız‘ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ı kaybeden Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde “adalet” talebiyle başlattığı oturma eyleminin yedinci gününde gözaltına alındı.

Anne Şenyaşar, “kamu görevlisine hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına alınarak, Urfa Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü.

MA’nın aktardığına göre, Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, gözaltına alınan anne Şenyaşar için, “Bir iddia üzerine ifadesini almak için gözaltına aldılar. Ben olayın takipçisi olacağım” dedi.

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ferit Şenyaşar‘ın annesi ile birlikte başlattığı adliye önündeki eylemi ise sürüyor.

Ne olmuştu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 2018 Genel Seçimleri öncesi 14 Haziran’da AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında korumaları ve yakınlarının Şenyaşar ailesine ait işyerinde başlayan ve Suruç Devlet Hastanesi’ne uzanan saldırıları sonucu, Hacı Esvet Şenyaşar (67), oğulları Adil (36) ve Celal Şenyaşar (41) ile vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar‘ın da aralarında bulunduğu sekiz kişi de yaralandı.

Saldırı sırasında yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaydan 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız, 50 kişilik koruma ordusuyla geldiği Urfa Adliyesi’nde teslim olduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaydan 18 ay sonra ise Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sadece işyerinde yaşanan olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, Şenyaşar ailesine dönük asıl saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmedi. Çocuklarına yönelik saldırı haberinden sonra gittiği Suruç Devlet Hastanesi’nde linç edilerek öldürülen Hacı Esvet Şenyaşar’a ilişkin yargılama ise 2 buçuk yıldır henüz başlamış değil. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.