Adalar’da akülü ve fosil yakıtlı araçlar da yasaklandı

Tam teşekküllü hastaneden heyet raporu ile alınanlar haricindeki bireysel akülü araçlar 30 Haziran'dan itibaren Adalar’da trafiğe çıkamayacak. Fosil yakıt kullanan kamu araçları için ise yasak 1 Ocak 2021'de başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi –UKOME Adalar’da faytonların yasaklanmasının ardından, akülü araçlar ile kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan fosil yakıtlı araçların kullanımına da yasak getirdi.

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun aktardığına göre, 6 Şubat’ta toplanan UKOME kararına göre, tam teşekküllü hastane onaylı heyet raporu ile alınan akülü araçlar haricindeki bireysel akülü araçlar 30 Haziran 2020 tarihinden itibaren Adalar’da trafiğe çıkamayacak. Adalar’da akülü araç sahiplerinin engellilere yönelik heyet raporunu haziran ayına kadar yenilenmesi isteniyor. Yenilemeyenler ruhsat hakkını kaybedecek.

Ayrıca kamu kuruluşlarında bulunan fosil yakıtlı araçların da 1 Ocak 2021 tarihine kadar elektrikli araçlarla dönüşümü yapılmasına karar verildi.

Bütün yollar yaya yolu

Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü raporu doğrultusunda, “Koruma Bölge Kurulu kararlarında sıkça telaffuz edilen ‘Adalar İlçesindeki bütün yolların yaya yolu olarak ilan edilmesi’ ve fosil yakıtlı taşıtlardan arındırılması konusunu’ karar altına alan UKOME, ulaşım güzergâh uzunlukları ve elektrikli araç sayılarını şöyle belirledi:

Büyükada’da dokuz kilometre uzunluğunda toplu ulaşım güzergahında 40, Heybeliada’da üç kilometrelik güzergah boyunca 10, Burgazada’da üç kilometrelik güzergahta beş ve Kınalı Ada’da beş kilometrelik güzergahta beş olmak üzere, adalarda toplam 60 elektrikli araç çalışacak. Ayrıca adalarda ‘Rekreatif Gezi Güzergahı’ olarak belirlenen toplam 14 kilometrelik güzergahta, gezi amaçlı 30 elektrikli araç hizmete alınacak.

Toplu ulaşım amacıyla belirlenen güzergahlarda çalışacak araçlarda  İstanbulkart kullanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR