DünyaManşet

Açlık Virüsü Çoğalıyor: Dünyada her bir dakikada 11 kişi açlık nedeniyle ölüyor

0

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam tarafından yayımlanan “Açlık Virüsü Çoğalıyor” adlı rapora göre, dünya genelinde her bir dakikada 11 kişi açlık nedeniyle hayatını kaybediyor.

Açlıktan kaynaklı ölümler, dakikada ortalama yedi kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgınını da geride bıraktı.

‘Gıda fiyatları yüzde 40 arttı’

AA‘da yer alan habere göre, raporda iklim krizi ve koronavirüs salgını sebebiyle gıda fiyatlarında yüzde 40’lık bir artış yaşandığının altı çizildi. Bunun da insanları açlık sınırına ittiği kaydedildi.

Rapor, salgının başından beri küresel ölçekli askeri harcamaların 51 milyon dolar arttığını da ortaya koyuyor.

Bu rakamın ise Birleşmiş Milletler‘in (BM) açlıkla mücadele için ihtiyaç duyduğu miktardan en az altı kat daha fazla olduğu kaydedildi.

Rapor, Birleşmiş Milletler’in açlığı önleme çalışmalarının “derhal ve tam olarak” finanse edilmesi gerektiğine vurgu yaparken, hükümetlere “çatışma bölgelerinde insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için iş birliği yapma” çağrısı da yaptı.

‘İnsani yardımların sivillere ulaşması engelleniyor’

Oxfam Amerika’nın Başkanı ve CEO’su Abby Maxman konuyla ilgili, “İstatistikler sarsıcı ama bu istatistikleri akılalmaz acılarla karşı karşıya kalan insanların oluşturduğunu hatırlamalıyız” ifadesini kullandı.

Ayrıca Maxman, Etiyopya, Günay Sudan, Suriye ve Yemen gibi çatışmaların yaşandığı ülkelerde insani yardımların sivillere ulaşmasının engellendiğini ve  açlığın bir savaş silahı gibi kullanıldığını aktardı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.