DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

ABD’den vatandaşlarına tavsiye: Türkiye’ye seyahatten kaçının

0

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ve ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat uyarısını güncelledi ve Türkiye’yi yüksek risk grubu olan ülkeler arasına ekledi. Türkiye, daha önce “Seviye 3: Seyahati gözden geçirin” listesindeydi.

ABD’nin Türkiye’den gelen yolculara yönelik herhangi bir seyahat kısıtlaması ise bulunmuyor.

Tüm seyahatlerden kaçının tavsiyesi

CDC, Türkiye’yi tüm seyahatlerden kaçının tavsiyesinin verildiği Seviye 4 gurubuna dahil edince, Dışişleri Bakanlığı da vatandaşlarını Türkiye’ye seyahat etmemeleri konusunda uyardı ve bazı bölgelerde riskin arttığına vurgu yaptı.

CDC’nin kılavuzunda, çok yüksek (Seviye 4), yüksek (Seviye 3), orta (Seviye 2), düşük (Seviye 1) ve “Bilinmeyen” olmak üzere toplam beş seviye bulunuyor.

ABD şu anda son 14 gün içinde Birleşik Krallık, 26 Schengen ülkesi ve İrlanda, Çin, Güney Afrika, İran, Hindistan ve Brezilya’da bulunan ve ABD vatandaşı olmayan çoğu kişinin ülkeye girmesini engelliyor.

Türkiye’de günlük vaka sayıları

Türkiye’de 16 Ağustos itibariyle günlük vaka sayısı 18 bin 163, test sayısı 287 bin 947 olarak açıkladı. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin günlük sayısı da 165 oldu.

Türkiye’de birinci doz koronavirüs aşısını olanların sayısı 44 milyon 357 bin 493 olarak açıklanırken, ikinci doz aşısını olanların sayısı da 33 milyon 342 bin 431 oldu. Üçüncü doz aşı olanların sayısının ise 6 milyon 815 bin 458 olduğu kaydedildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.