DünyaManşet

ABD’den Özgür Gündem yorumu

0

97859F81-4C92-43C9-8819-44C7CE86492D_w987_r1_sABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de basın kuruluşlarının kapatılması konusundaki endişelerini yineledi. Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, “Bağımsız bir medya kuruluşunun kapatıldığını gördüğümüzde her zaman endişe duyarız, bu konuda çok net olduk” dedi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması ve gazetecilerinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Toner, “Bağımsız bir medya kuruluşunun kapatıldığını gördüğümüzde her zaman endişe duyarız, bu konuda çok net olduk” dedi.

Sözcü Toner, “Türkiye’yi bu türden adımların, özgür ve bağımsız medya dahil, demokratik kurumlar üzerinde yapacağı etkiye dair duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadesini kullandı.

Özgür Gündem gazetesinin, terör örgütü PKK’nın devamlı olarak propagandasını yaptığı iddiasıyla, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçici süreyle kapatılması ve 24 gazetecinin gözaltına alınmasına uluslararası basın örgütleri de tepki göstermişti.

Aralarında, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Freedom House, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) gibi çok sayıda uluslararası örgüt, gazetenin mahkeme kararıyla kapatılması ve gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından yayınladıkları açıklamalarda, bu kararın kabul edilemez olduğunu savunmuştu.

(VOA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.