DünyaLGBTİ+Manşet

ABD tarihinde bir ilk yaşandı, ilk kez bir trans kadın senatör oldu

0

Amerika Birleşik Devletleri seçimlerinde senato için yapılan oylamada Delaware eyaletinden Demokrat Partili Sarah McBride, rakibi Cumhuriyetçi aday Steve Washington‘ı yenilgiye uğratarak senatör seçildi.

McBride, bir ilke de imza atarak Amerika tarihinin ilk açık kimlikli trans senatörü oldu. McBride, 2013 yılında Delaware eyaletinde trans hakları tasarısının onaylanmasında da önemli rol oynayan bir isim.

McBride, daha önce de tarihe geçmiş

Sarah McBride, Barack Obama yönetimi sırasında 2012 yılında Beyaz Saray’da staj yapmış ve trans olduğunu açıklayan ilk stajyer olmuştu. McBride, 2016’da yılında da Demokratik Ulusal Kongresi’nde konuşma yapan ilk trans oldu. McBride, LGBTİ+ hakları savunucusu olarak Demokrat Parti içinde öne çıkmış bir isim.

Yeni Senatör McBride, 2013 yılında senatör seçildiği eyalet olan Delaware eyaletinde trans hakları tasarısının onaylanmasında büyük rol oynadı.  Onaylanan Toplumsal Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı Yapmama Yasası, (Gender Identity Nondiscrimination Act-SB 97) translara karşı işlenen nefret suçlarında daha fazla ceza uygulanmasını sağlarken, cinsiyet kimliği temelinde bireylere karşı ayrımcılığı da yasaklıyor.

‘Toplumda fark yaratmak için buradayım’

Sarah McBride seçimlerle ilgili şunları söylemişti:

Çocukken benim gibi birinin bu dünyada yeri olmadığından endişelenerek büyüyen bir kişi için, bir trans bireyin Senato’ya seçildiğini görmenin ne kadar önemli olabileceğini biliyorum. Tarih yazmak ve manşetlerde yer almak için seçim yarışında değilim. Toplulukta fark yaratmak ve temsil etmek için buradayım.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.