DünyaManşet

Trump’ın azil sürecinin başlatılması için harekete geçildi

0

Temsilciler Meclisi‘nde çoğunluğu elinde bulunduran Demokratlar, Başkan Donald Trump hakkında azil sürecin başlatılması için harekete geçti ve Trump hakkında ağır ve vahim suç işlediği, kötü davranışta bulunduğu gerekçeleriyle azil sürecinin başlatılmasını öngören tasarıyı Temsilciler Meclisi’ne sundu.

Trump, 6 Ocak tarihinde destekçilerinin kongre binasını basmasından sorumlu tutulmuştu. Bu sebeple Demokratlar, Donald Trump’ın görevi bırakacağı tarih olan 20 Ocak’tan önce görevden alınmasını istiyor.

Tasarının detaylarında neler var?

Meclise sunulan tasarıda Trump isyan başlatmakla ve Kongre binasına yönelik şiddet eylemlerini aktif bir şekilde cesaretlendirmekle suçlanıyor.

Ayrıca, Trump kanıtsız bir şekilde 2020 başkanlık seçimlerinin kendisinden çalındığı yönündeki iddialara da dikkat çekiliyor.

Mutlak çoğunluk gerekiyor

Temsilciler Meclisi’nin azil sürecini başlatan kararının kabulü için mutlak çoğunluk gerekiyor.

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nden bu kararın geçmesi beklenirken oylamanın çarşamba günü yapılabileceği belirtiliyor.

Bu aşamadan sonra süreç Senato’da devam edecek. Başkan’ın görevden alınması için Senato’da üçte iki çoğunluk gerekiyor.

Gerek Trump’ın görev süresinin sona ermesine dokuz gün kalması gerekse de Senato’da gerekli çoğunluğa ulaşılmasının güç olmasından dolayı azil sürecinin başarıyla tamamlanma olasılığı düşük görülüyor.

Trump hakkında başlatılan ilk azil süreci, Senato’da yeterli çoğunluğa ulaşılamamasından dolayı başarısız olmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.