DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

ABD, BioNTech/Pfizer aşısının 12-15 yaş grubuna uygulanmasına izin verdi

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) koronavirüs salgınına karşı geliştirilen BioNTech/Pfizer aşısının 12-15 yaşındaki çocuklarda uygulanmasına onay verdiğini duyurdu.

FDA, daha önce de BioNTech/Pfizer aşısının 16 yaş ve üstü yetişkinlere uygulanması için acil kullanım onayı vermişti.

‘Ebeveynler aşıdan emin olabilirler’

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, 1 Mart 2020-30 Nisan 2021 tarihlerinde ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi‘ne (CDC) 11-17 yaş grubundaki 1,5 milyon koronavirüs vakasının tespit edildiği bilgisinin paylaşıldığına işaret etti.

FDA yetkilisi Janet Woodcock, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ebeveynlerin FDA’nın bütün verileri titiz ve kapsamlı bir şekilde incelediğinden emin olabileceklerini söyleyerek, “Daha genç nüfusun Covid-19’dan korunması normale dönmeye ve pandeminin son ermesine bizi daha da yaklaştıracak” ifadelerini kullandı.

Biden: Tünelin ucundaki ışık büyüyor

ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan bu gelişmeyi “Virüsle mücadelede çok umut verici bir adım” olarak değerlendirerek, “Eğer çocuğunu korumak ve aşı olmasını isteyen bir ebeveynseniz bugünkü karar size bu hedefe bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

Biden ayrıca, “Tünelin ucundaki ışık büyüyor ve bugün daha da parlak” ifadelerini de kullandı.

ABD Başkanı, geçtiğimiz hafta aşılamanın 12-15 yaş grubundakileri kapsamasının önemine dikkat çekmiş ve onayın gelmesi halinde “hareket etmeye hazır” olduklarını kaydetmişti.

Ülkedeki 20 bin eczane, bu yaş aralığındaki gençlere aşı yapmaya hazırlanıyor. 12-15 yaş grubundakiler için aşılar, çocuk doktorlarına da ulaştırılacak.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, ülkede nüfusun 18 yaş üzerindeki yüzde 58’ine en az bir doz aşı uygulanırken, yüzde 44’üne ikinci doz da uygulandı.

65 yaş ve üstündeki bireylerin yüzde 83’üne ilk doz, yüzde 71’ine de iki doz aşı uygulandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.