Doğa MücadelesiManşet

ABD Başkanı Trump’un iklim değişikliği politikasına karşı “Trump Ormanı”

0

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlığa seçildiği ilk aylarından bu yana iklim değişikliği ve bilim alanlarındaki açıklamalarıyla bilim insanları ve çevreciler tarafından tepkiyle karşılanıyor. Üç iklim aktivisti Başkan Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan geri çekilmesini alışılmışın dışında bir yöntemle protesto ediyor.

Yeni Zelandalı girişimci Adrien Taylor, İngiliz iklim bilimci Dan Price ve Amerikalı siyaset bilimci Jeff Willis başlattıkları “Trump Ormanı” girişimiyle Trump’a selam gönderiyor.

3 genç aktivist yayına aldıkları “www.trumpforest.com” web sitelerinden Donald Trump’a yönelik paylaştıkları mesajda Donald Trump’un her şeye ismini vermeyi sevdiğini bildiklerini, atmosferdeki karbon miktarının azalması için gezegenimizin daha fazla ağaca ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Soldan sağa: Adrien Taylor, Dan Price ve Jeff Willis

Proje, ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesiyle yaratacağı karbon emisyonunu telafi edip sıfırlamayı amaçlıyor. Buna göre 100 bin kilometrelik bir alanın ağaçlandırılması, toplamda 10 milyar ağacın dikilmesi gerekiyor. Trump Ormanı destekçilerinin para göndermek yerine  ağaçların paralarını verip kendi yaşam alanlarına dikmeleri, dekontlarını da site ekibine göndermeleri isteniyor. Mart 2017’de kurulan Trump Ormanı’na şimdiye kadar 463,722 bin ağaç bağışlandı.

 

(VOX, trumpforest.com, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.