AB ülkeleri koronavirüs aşılamasına başladı

Birleşik Krallık ve ABD gibi ülkelerden sonra Avrupa Birliği ülkelerinde de aşılama çalışmaları yapılmaya başlandı.

Avrupa İlaç Ajansı‘nın (EMA) Pfizer ve BioNTech‘in ortaklaşa geliştirdiği koronavirüs aşısına onay vermesiyle birlikte Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de dün itibariyle aşılar yapılmaya başlandı.

İspanya‘da koronavirüse karşı geliştirilen aşıyı ilk olarak ülkenin Guadalajara kentinde bir bakımevinde yaşayan 96 yaşındaki Araceli Rosario Hidalgo‘ya yapıldı.

Almanya da dün itibariyle aşı kampanyasına başladı. Ülkenin huzurevi ve bakımevlerinde kalan, aşı yaptırmak isteyen bununla birlikte de sağlık durumu uygun olan 80 yaşındaki kişilere mobil ekipler tarafından aşı yapılıyor.

Koronavirüse karşı aşılar İtalya‘da başkent Roma‘da ülkenin önemli bulaşıcı hastalıklar merkezi olan Lazzaro Spallanzani Hastanesi‘nde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Fransa‘da koronavirüse karşı ilk aşıyı 78 yaşındaki bir kadına yapıldı.

Polonya ve Hırvatistan

Polonya‘da dün sabah itibariyle aşılar yapılmaya başlandı. Hırvatistan da ise koronavirüse karşı ilk aşıyı başkent Zagreb‘de bir yaşlı bakımevinde kalan emekli sağlık çalışanı Branka Anicic‘e yapıldı.

Aşıya bir gün önce başlayan devletler

AB üyesi olmasına rağmen Macaristan ve Slovakya diğer AB ülkelerinden bir gün önce aşılama çalışmalarına başladı. Slovakya’da ilk doz hükümetin pandemi komisyonunun üyesi Vladimir Krcmery‘ye yapıldı. Macaristan ise ilk etapta 4 bin 875 kişiyi aşılayacak miktarda aşı aldı. 

Öte yandan, AB ülkelerinin dışında başka ülkelerde de aşılama çalışmaları başladı. Umman‘da dün koronavirüse karşı ilk aşıyı ülkenin sağlık bakanı oldu.

Kuveyt, Pfizer/BioNTech’ten sipariş ettiği aşıların ilk 150 bin dozunu teslim aldı ve aşı kampanyasına 24 Aralık’ta başladı. Şili’de ilk aşı 24 Aralık’ta, 42 yaşındaki hemşire Zulema Riquelme‘ye yapıldı.

İsviçre‘de 23 Aralık’ta aşılama kampanyasına başlandı ve ilk dozlar bir bakımevinde uygulandı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR